search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:41
MENU CLOSE

Ψυρρή: Στη δημοσιότητα οι διάλογοι συλληφθέντα με τον «εγκέφαλο» – «Θέλω 50 άτομα στο χώρο, να αξίζουν τα χρήματα»

29.03.2023 20:54
psirri – synagogi- stiatorio 765- new

Διέρρευσαν οι διάλογοι του ενός εκ των δύο συλληφθέντων για την περίεργη υπόθεση «τρομοκρατίας» σε εστιατόριο στου Ψυρρή, με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του τρομοκρατικού δικτύου από το Ιράν.

Εκεί, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 27χρονος εμφανίζεται πρόθυμος να στείλει στον «εγκέφαλο» φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση που θα πραγματοποιούσαν στην καρδιά της Αθήνας. Ενώ ο «αρχηγός» από το Ιράν φέρεται να ζητά βίντεο από κάθε πληγή και τραύμα.

-«Εγκέφαλος»: Δύο, τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα, όταν βρείτε ευκαιρία.
-27χρονος: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.
-«Εγκέφαλος»: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;
– 27χρονος: Θα γίνει. Σου το υπόσχομαι. Και από τον κάθε νεκρό και τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.
-«Εγκέφαλος»: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Σε άλλο διάλογο αναφέρουν:

-«Εγκέφαλος»: Εσύ κάνε μου την χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να βγάλει δυο – τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δεν θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι.

-27χρονος: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως –μόλις τελειώσουμε με τις ελιές– να είμαστε δυο – τρία άτομα, να τους καθαρίσουμε επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.

Σε ένα από τα μηνύματα, ο «εγκέφαλος» αναφέρει ότι θα φυγάδευε τους δύο Πακιστανούς συλληφθέντες στο Ιράν και θα τους άνοιγε εστιατόριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για άτομα που ήταν ικανά για όλα, με τάσεις αυτοπροβολής και εύκολα να χειραγωγηθούν. Είχαν δηλαδή το ιδανικό προφίλ για να επιλεγούν από την τρομοκρατική οργάνωση να εκτελέσουν αιματηρή επίθεση με ιδεολογικό κίνητρο. 

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Πάνω από 400.000 νέοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά (Video)

Μετανάστες χωρίς χαρτιά τον Φεβρουάριο, «τρομοκράτες του Ψυρρή» τον Μάρτιο

Αργυρούπολη: Κάθειρξη 10 ετών στον 47χρονο που ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58