search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 17:43
MENU CLOSE

Μια παράσταση κι ένα βιβλίο στα Πηγάδια της Καρπάθου

04.04.2023 18:47
nikolaidou_new

Έχουμε πει πολλές φορές, ότι στην Περιφέρεια οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν πρέπει να γίνονται μόνο το καλοκαίρι, αλλά κυρίως τον υπόλοιπο χρόνο όπου οι κάτοικοι, ιδίως των τουριστικών προορισμών, να μπορούν να τις παρακολουθήσουν και να τις απολαύσουν.

Μ’ αυτή τη σκέψη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει στο νησί της Καρπάθου, με «οικοδέσποινα» τη δραστήρια Έπαρχο Πόπη Νικολαϊδου, δυο βραδιές με τιμώμενο πρόσωπο τον Δωδεκανήσιο συγγραφέα Νίκο Κωνσταντινίδη.

Έτσι, στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων, αύριο το βράδυ έχει προγραμματιστεί η παράσταση «ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ASHAR», σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Αγγελάκου με τον Απόστολο Μαργέττη, ενώ μεθαύριο θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα «Το πάντα είναι στο τίποτα», εκδόσεις Παπαζήση.

Για τον τίτλο του βιβλίου ο Κωνσταντινίδης λέει στο «Π»: Ο τίτλος αντιπροσωπεύει τη κύρια ιδέα της απόφασης όλων των μεταναστών και την πάροικων. Το δίλημμά τους ήταν «ή ξενιτιά, ή φτώχεια» και φυσικά δεν είχαν πολλά περιθώρια επιλογής. Λέω «ήταν» και το παίρνω πίσω αμέσως. Δυστυχώς «είναι».

Όπως μας δηλώνει η Έπαρχος Καρπάθου- Ηρωϊκής Νήσου Κάσου κυρία Νικολαϊδου, «ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πω στην Περιφέρεια και στη διευθύντρια του σχολείου την κυρία Ιωαννίδου για τη δυνατότητα που μας δίνουν να περάσουμε δυο μέρες μέσα στην Τέχνη. Έχουμε προγραμματίσει κι άλλες δραστηριότητες πριν από το καλοκαίρι, ώστε οι κάτοικοι του νησιού μας, πριν από το τουριστικό κύμα που αναμένουμε, να μπορέσουν να ψυχαγωγηθούν και να επιμορφωθούν».

Διαβάστε επίσης:

ΙΝΤΕΑΛ: Στόχος η «αναμόρφωση» του κτιρίου λέει ο όμιλος που το αγοράζει – Πώς φτάσαμε στην εκχώρηση

Η Mενδώνη «ρίχνει» το μπαλάκι στον Σκρέκα για Ιντεάλ και Άστορ

Χαλίκια στη γλώσσα της ψυχής μας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 17:42