search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:05
MENU CLOSE

Ντόναλντ Τραμπ: Live η παράδοσή του για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς – Αντιμετωπίζει περισσότερες από 30 κατηγορίες (Photos/Videos)

04.04.2023 18:52
astynomia trump new york

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία που θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις.

Αν και πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την αγωγή του στη Νέα Υόρκη είναι ακόμη ασαφείς, το βέβαιο είναι πως θα οδηγηθεί σε δικαστική αίθουσα της Νέας Υόρκης – μια εμφάνιση που αναμένεται να είναι γρήγορη και τυπική, αλλά αντιπροσωπεύει μια σουρεαλιστική στιγμή στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ πρόκειται να φτάσει στο δικαστήριο στο κέντρο του Μανχάταν την Τρίτη το απόγευμα, όπου η σύλληψή του θα διεκπεραιωθεί από το γραφείο του εισαγγελέα και θα οδηγηθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου για να ακούσει τις κατηγορίες εναντίον του.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να μεταδώσουν ζωντανά τη δίκη, δήλωσε δικαστής τη Δευτέρα το βράδυ, απορρίπτοντας το αίτημα πολλών μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, σε πέντε φωτογράφους, θα επιτραπεί να τραβήξουν φωτογραφίες του Τραμπ και της αίθουσας του δικαστηρίου πριν ξεκινήσει η ακρόαση.

Το κατηγορητήριο αναμένεται να αποσφραγιστεί την Τρίτη, παρέχοντας στο κοινό -και στη νομική ομάδα του Τραμπ- τις πρώτες λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει.

Ο Τραμπ δεν αναμένεται να μιλήσει ενώ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, αλλά πρόκειται να επιστρέψει στη Φλόριντα μετά την εμφάνισή του στο δικαστήριο και θα διοργανώσει μια εκδήλωση στο Μαρ-α-Λάγκο την Τρίτη.

Ο Τραμπ θα συνοδεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις Μυστικές Υπηρεσίες. Η σύλληψή του θα διεκπεραιωθεί από τον εισαγγελέα της έδρας, όπου θα του ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα γίνει φωτογράφιση, ανέφεραν πηγές στο CNN, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να διαρρεύσει.

Ο Τραμπ θα μεταφερθεί από τους πίσω διαδρόμους και τους ανελκυστήρες στο δικαστικό μέγαρο, το οποίο βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το γραφείο του εισαγγελέα. 

Ο δικαστής

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ εισέλθει στην αίθουσα δικαστηρίου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν έμπειρο δικαστή που δεν είναι άγνωστος στον περίγυρο του πρώην προέδρου: τον ασκούντα καθήκοντα δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Χουάν Μέρτσαν .

Ο δικαστής προήδρευσε της δίκης για φορολογική απάτη του Οργανισμού Τραμπ και επέβλεψε την υπόθεση εγκληματικής απάτης του πρώην συμβούλου του, Στιβ Μπάνον.

Ωστόσο, η ιστορική δίκη του Τραμπ την Τρίτη θα είναι ίσως η πιο υψηλού προφίλ υπόθεση του Μέρτσαν μέχρι σήμερα.

Ο Μέρτσαν έχει φήμη ενός «σκληρού αλλά δίκαιου» δικαστικού, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται μπροστά του.

Αλλαγή τοποθεσίας της δίκης του ζητά ο Τραμπ

Λίγες ώρες προτού να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση του χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε να μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία η δίκη.

Με ανάρτησή του στον ιστότοπό του, τον Truth Social, ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ άδικο» το γεγονός ότι θα προσαχθεί στο Μανχάταν «όπου ορισμένες περιοχές ψήφισαν 1% Ρεπουμπλικάνους» και πρότεινε να μεταφερθεί η υπόθεση στο γειτονικό Στάτεν Άιλαντ, μια «πολύ δίκαιη και ασφαλή τοποθεσία» που είναι πιο φιλικά διακείμενη προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Εξαπέλυσε επίσης δριμύτατη επίθεση στον «δικαστή και την οικογένειά του» που «μισούν τον Τραμπ», σχολιάζοντας ότι η κόρη του εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία της νυν αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. «Παρωδία δίκης», καταλήγει η ανάρτηση.

Λίγοι υποστηρικτές και επικριτές του Τραμπ έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν, αναμένοντας την προσαγωγή του, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν ρεπόρτερ του BuzzFeed, διακρίνονται δύο γυναίκες, υποστηρίκτριες του Τραμπ –η μία από αυτές είναι τυλιγμένη με μια αμερικανική σημαία– να μαλώνουν με μία τρίτη με αφορμή ένα μεγάλο, μαύρο πανό που έγραφε «Ο Τραμπ ψεύδεται συνέχεια». Η συμπλοκή σταμάτησε με την επέμβαση της αστυνομίας.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ αναμένεται ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου μετά την απαγγελία κατηγοριών. Ο Τραμπ θα επιστρέψει στη Φλόριντα και θα μιλήσει από την κατοικία του, στο Μαρ-α-Λάγκο, στις 03.15 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας).

«Σήμερα (Τρίτη) είναι η ημέρα που ένα κυβερνών πολιτικό κόμμα ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ τον κύριο αντίπαλό του χωρίς να έχει διαπράξει ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ» έγραψε ο ίδιος σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σήμερα το πρωί σε υποστηρικτές του.

Διαβάστε επίσης:

Dogecoin: Πέταξε το… μπλε πουλάκι του twitter – Ο Μασκ αλλάζει το logo, η αξία του κρυπτονομίσματος εκτοξεύεται

Τι σημαίνει η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ (Video)

Τουρκία: Ελληνοτουρκικά και ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στο μικροσκόπιο του Κογκρέσου για την έγκριση των F-16

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:01