search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:01
MENU CLOSE

Παραδοχή από Κλίντον: «Λυπάται» που πίεσε την Ουκρανία να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της το 1994 (Video)

05.04.2023 22:46
bill_new

Σε μια σπάνια παραδοχή προχώρησε ο Μπιλ Κλίντον, καθώς δήλωσε ότι έκανε ένα «τρομερό» λάθος και ότι «φταίει» για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επειδή ανάγκασε το 1994 το Κίεβο να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα του.

Σε συνέντευξή του στο ιρλανδικό πρακτορείο ειδήσεων RTE, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε προβληματισμένος για την πολιτική που ακολούθησε το 1994, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αν είχαν κρατήσει τα πυρηνικά όπλα τους.

«Αισθάνομαι απαίσια για αυτό, γιατί η Ουκρανία είναι μια πολύ σημαντική χώρα και νιώθω ότι φταίω και εγώ για ό,τι έγινε, επειδή τους ανάγκασα να συμφωνήσουν να εγκαταλείψουν τα πυρηνικά τους όπλα», δήλωσε ο Μπιλ Κλίντον στο RTE.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα είχε εισβάλλει στην Ουκρανία, αν αυτή είχε ακόμα τα πυρηνικά όπλα της», πρόσθεσε ο 76χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η και πάλι ανεξάρτητη Ουκρανία διέθετε το τρίτο μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο με περίπου 1.900 πυρηνικές κεφαλές.

Διαβάστε επίσης:

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Με μηχανική υποστήριξη στην εντατική – Κρίσιμη η κατάσταση υγείας του

Πιλότος βρήκε… κόμπρα εν ώρα πτήσης στο πιλοτήριο – Έκανε αναγκαστική προσγείωση

Στόρμι Ντάνιελς: Καλείται να πληρώσει ακόμη 120.000 δολάρια στον Τραμπ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:58