search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:14
MENU CLOSE

Μετά τον σάλο, βρέθηκε λύση για τον καρκινοπαθή που έπαιρνε σύνταξη 12,5 ευρώ (video)

07.04.2023 09:56
efka098-new

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση ότι ο ΕΦΚΑ χορήγησε σύνταξη μόλις 12,5 ευρώ σε καρκινοπαθή, υπήρξε παρέμβαση του οργανισμού και όπως όλα δείχνουν βρέθηκε λύση.

Ο συνταξιούχος καθηγητής Μαθηματικών, που αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς έχει διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας, ενώ η μικτή σύνταξη είχε υπολογιστεί στα 1.027,68 ευρώ, έπαιρνε μόνο 12,50 ευρώ λόγω οφειλών.

Σύμφωνα με το OPEN, που ανέδειξε και το περιστατικό, η διευθύντρια αρμόδια για τις συντάξεις του γενικού λογιστηρίου του κράτους επικοινώνησε με τον συνταξιούχο καθηγητή και του είπε ότι θα κάνουν μια τροποποιητική δήλωση στην απόφαση της συνταξιοδότησης.

Επομένως, η σύνταξη αναμένεται ότι θα ανέβει στο ανάλογο ποσό και θα του παρακρατήσουν μόνο ένα μέρος για αποπληρωμή των οφειλών του και ετσι, ο άνθρωπος δεν θα παίρνει πλέον μόλις 12,50 ευρώ σύνταξη.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΦΚΑ, οι συντάξεις βγαίνουν μηχανογραφημένα από ηλεκτρονικό σύστημα και κάποιες φορές γίνονται τέτοια λάθη. Ωστόσο ερωτήματα προκαλεί το γεγονός γιατί κανείς δεν κινητοποιήθηκε όταν ο συνταξιούχος είχε επικοινωνήσει με τον φορέα, αλλά χρειάστηκε η δημοσιοποίηση της είδησης για να λυθεί το ζήτημα.

Όπως είχε αναφέρει στην καταγγελία του ο καρκινοπαθής: «Τον Σεπτέμβριο του 2021 βγήκα στη σύνταξη κάνοντας αίτηση εξαγοράς του υπολοίπου χρόνου. Μέχρι την συμπλήρωση των 35 (δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες). Εδώ και 2 μήνες που εκκαθαρίστηκε η σύνταξή μου, παίρνω 12,50 ευρώ το μήνα. Τα υπόλοιπα (από το 1.027 ευρώ της κύριας σύνταξης) παρακρατούνται… Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Και πώς μπορεί να διορθωθεί; Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που χρωστάω αλλά αυτό να γίνει σε κάποιο βάθος χρόνου, για να μπορώ να επιβιώσω. Μπορώ να ζήσω εγώ με 12,50 ευρώ το μήνα; Να σας ενημερώσω επίσης ότι ενδιάμεσα, από ΔΕΚ του ΄21 προέκυψε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου (καρκίνος στο πάγκρεας) με δαπανηρές και επίπονες εγχειρήσεις και υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης… Γι’ αυτό το λόγο έκανα αίτηση για επίσπευση της απόδοσης σύνταξης και ΕΦΑΠΑΞ από 7/22 (χωρίς εμφανή πρόοδο). Με τιμή, πρώην υπάλληλος του υπουργείο Παιδείας (καθηγητής Μαθηματικών – Πληροφορικής)».

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα: Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς – Πότε θα ισχύσουν

Νάξος: Βρέθηκε κρεμασμένος γιος δημοσιογράφου

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες – Εξασθενούν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:14