search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:34
MENU CLOSE

Πάσχα: Τι καιρό θα κάνει την Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα γίνει το σούβλισμα του οβελία (Video)

07.04.2023 11:30
kiriaki tou pasha

Μια «ανάσα» βρίσκεται πλέον η Μεγάλη Εβδομάδα και ήδη οι αρκετοί πολίτες ετοιμάζουν την παραδοσιακή απόδραση σε χωριά, νησιά και εξοχικά. 

Ένας παράγοντας όμως που πέσει κάθε χρόνο ρόλο στην «έξοδο» του Πάσχα είναι ο καιρός.

Σύμφωνα λοιπόν με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο ως την Μεγάλη Τρίτη ο καιρός θα είναι ασταθής και θα έχουμε κάποιες μπόρες. Ωστόσο από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά θα ξεκινήσει η αισθητή βελτίωση.

Οι θάλασσες μας θα είναι καλοτάξιδες και οι θερμοκρασίες σε καλά επίπεδα για την εποχή.

«Ανοιξιάτικο» χαρακτηρίζει τον καιρό του Πάσχα και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος του Open υπολογίζει ότι οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμη και τους 18 με 22 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείει την Κυριακή του Πάσχα ορισμένες μπόρες στα ορεινά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Ο καιρός μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, το Σάββατο 8 Απριλίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις προμεσημβρινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια θα αυξηθούν και στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και τις βραδινές ώρες της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε επίσης:

Μαγνησία: Ηλικιωμένος πήρε viagra και «κόλλησε» με την 40χρονη σύντροφό του

Μετά τον σάλο, βρέθηκε λύση για τον καρκινοπαθή που έπαιρνε σύνταξη 12,5 ευρώ (video)

Χαλκιδική: 81χρονος χάνει το σπίτι του σε πλειστηριασμό – Ήταν εγγυητής σε δάνειο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:30