search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 03:43
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς: Τα ελληνικά σύνορα είναι απροσπέλαστα

08.04.2023 13:22
xardalias_new

Τη διαβεβαίωση ότι τα ελληνικά σύνορα είναι απροσπέλαστα και η χώρα παραμένει ασφαλής έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καρφίτσα» εξαίροντας το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συστηματική ενίσχυσή τους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε «εμβληματικά εξοπλιστικά προγράμματα» όπως η προμήθεια υπερσύγχρονων αεροσκαφών Rafale και νεότευκτων φρεγατών Belharra, η αγορά μιας μοίρας αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 και η αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard 2A4.

Για το φράχτη στον Έβρο, ανέφερε «εφόσον οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές είναι αποδεδειγμένα επιρρεπείς σε εργαλειοποίηση και χειραγώγηση, στο πλαίσιο υβριδικών τακτικών με στόχο την αποσταθεροποίηση και τους εκβιασμούς, το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα έχει αναχθεί σε ζήτημα εθνικής άμυνας και ασφάλειας. Όχι μόνο ελληνικής, αλλά και ευρωπαϊκής, αφού τα σύνορα στον Έβρο είναι και ευρωπαϊκά σύνορα».

Όπως είπε, «υπογράφτηκε ήδη η σχετική σύμβαση κατασκευής-επέκτασης του φράχτη, ο οποίος θα φτάσει τα 140 χιλιόμετρα και θα απλώνεται σε όλη την μεθόριο του Έβρου. Θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τα συστήματα επιτήρησής του, θα χτιστούν νέα φυλάκια του Στρατού και της Αστυνομίας και θα προσληφθούν εκατοντάδες νέοι συνοριοφύλακες. Κανένας και τίποτα δεν πρόκειται να μας εμποδίσει από το να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας».

Για τις εκλογές, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε κρίσιμη την πρώτη κάλπη. «Λέμε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συγκρίνουν τετραετίες. Την τετραετία 2015-2019 που πρωθυπουργός ήταν ο κ. Τσίπρας και την τετραετία στην οποία πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Βελόπουλος: «Δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν – Θα πάμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας» (Video)

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: «Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει τα πάντα», σύγκριση, όχι σύγκρουση (Videos)

Εκλογές 2023: Πρόβλημα οι νέοι για τη ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44