search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:11
MENU CLOSE

Πάσχα Καθολικών: Μήνυμα ειρήνης από τον πάπα Φραγκίσκο (Video)

09.04.2023 18:14
POPE VATICAN

Μήνυμα ειρήνης έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος προς τους πιστούς στο τέλος της λειτουργίας του Καθολικού Πάσχα, ζητώντας να τελειώσουν οι ένοπλες συγκρούσεις.

Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας για την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο ποντίφικας εμφανίστηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά την πρόσφατη περιπέτεια υγείας του και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Ουκρανία, απευθύνοντας έκκληση προς τον  Κύριο ώστε «να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό στην πορεία του προς την ειρήνη και να διαχύσει το πασχαλινό φως, σε όλο το ρωσικό λαό».

Μήνυμα ειρήνης έστειλε και για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία αλλά και για όσους επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε σε Συρία και Τουρκία.

Σε κλίμα κατάνυξης ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε την ανάσταση του Κυρίου και στη συνέχεια είπε και στα ελληνικά: «Χριστός Ανέστη!».

Διαβάστε επίσης:

Άλπεις: Τραγωδία με 4 νεκρούς από χιονοστιβάδα

Ελβετία: Χιονοστιβάδα παρέσυρε εννέα σκιέρ

Γερμανία: Μέτρα λιτότητας προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:10