search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 12:24
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους ναζί» – Ο Καμμένος, το δημοψήφισμα και ο… πατέρας της Κουντουρά (video)

10.04.2023 11:18
ADONISGEORGIADIS_new

Η νέα τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη που προωθεί η κυβέρνηση, προκάλεσε ένταση ανάμεσα στον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Κώστα Ζαχαριάδη, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους ναζί.

Με αναφορές στον Πάνο Καμμένο, το δημοψήφισμα αλλά και τον… πατέρα της Έλενας Κουντουρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Action24, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής για υποκρισία και «κλείσιμο ματιού» στους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη.

«Κλείνετε το μάτι στους ναζί»

«Ρίξατε κύριε Ζαχαριάδη μαζί (σ.σ. με τη Χρυσή Αυγή) τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο τον Δεκεμβριο του 2014 στη Βουλή; Ναι ή όχι; Κύριε Ζαχαριάδη αισθάνεστε υπεύθυνος που πεντε χρόνια δεν καταφέρατε να τελειώσετε τη δίκη της Χρυσής Αυγής η δίωξη της οποίας έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και Αντώνη Σαμαρά; Κύριε Ζαχαριάδη ήσασταν έτοιμοι με τη δήλωση του κυρίου Βούτση να αλλάξετε την απλή αναλογική με τις ψήφους του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη; Κύριε Ζαχαριάδη ήσασταν μαζί με τον Κασιδιάρη στο “όχι” στο δημοψήφισμα; Κύριε Ζαχαριάδη ήσασταν μαζί με τη Χρυσή Αυγή στα μισά σας νομοσχέδια; Μη μας κοροϊδεύετε. Κλείνετε το “μάτι” στους ναζί και είναι ντροπιαστικό αυτό που κάνετε…» είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Καμμένος και οι… μπαμπάδες Κουντουρά και Πλεύρη

Στη συνέχεια η ένταση ανέβηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία.

Γεωργιάδης: Μήπως θυμάστε ότι συγκυβερνήσατε με τον Πάνο Καμμένο; Μήπως θυμάστε ποιος ήταν ο πιο γνωστός βασιλόφρων βουλευτής της ΚΟ της ΝΔ; Μήπως ήταν ο Πάνος ο Καμμένος; Σας πείραξαν οι βασιλόφρονες αφού συγκυβερνήσατε μαζί τους; Μήπως ξέρετε ότι έχετε ευρωβουλευτή σήμερα την κυρία Κουντουρά; Που ο πατέρας της ήταν Πρόεδρος των Βασιλοφρόνων Ελλάδος; Έρχομαι να σας δείξω την υποκρισία σας.

Ζαχαριάδης: Πάει με τους πατεράδες; Να σας πω κι εγώ για τον μπαμπά του κυρίου Πλεύρη;

Γεωργιάδης: Εσείς όχι με τον βασιλιά θα συμμαχούσατε για να κυβερνήσετε, με τον οποιοδήποτε. Και σας κατηγορώ λοιπόν κατάμουτρα, ότι όπως τα βρήκατε με τον Καμμένο και τους βασιλόφρονες για να κυβερνήσετε, τώρα κλείνετε τα μάτια στη Χρυσή Αυγή και τον Κασιδιάρη. Αυτό κάνετε με το “όχι”. Όλα τα άλλα που μου λέτε, είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Επαναλαμβάνω, όπως δεν είχατε κανένα πρόβλημα να πάρετε τους βασιλόφρονες στην κυβέρνησή σας, ενώ τώρα υποκριτικά, δήθεν σας πείραξε ποιοι πήγαν στην κηδεία, έτσι σας λέω ότι το “όχι” σας είναι κλείσιμο ματιού στους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη και αυτό ειναι ντροπιαστικό για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Άθλια προσπάθεια συμψηφισμού»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε στις κατηγορίες του Άδωνη Γεωργιάδη τις οποίες χαρακτήρισε «άθλιο συμψηφισμό», με αναφορές στις εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζαχαριάδης: Όσα είπε ο κύριος Γεωργιάδης είναι μια άθλια προσπάθεια συμψηφισμού. Δηλαδή το ότι εγώ με τον κύριο Γεωργιάδη μπορεί να συμφωνώ σε ένα νομοσχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε το ίδιο κόμμα; Δεν το κατάλαβα…

Γεωργιάδης: Δεν ήταν ένα νομοσχέδιο η πτώση Σαμαρά, δεν ήταν ένα νομοσχέδιο το δημοψήφισμα… Κρίσιμες πολιτικές επιλογές…

Ζαχαριάδης: Απο κει και πέρα, ως κρίσιμη πολιτική επιλογή, θυμάστε ότι το 2015 γίνανε δύο εκλογικές μάχες και η Νέα Δημοκρατία τις εχασε με 8% διαφορά και ένα δημοψήφισμα που είχε 22% διαφορά; Τι παραπάνω δημοκρατική νομιμοποίηση θέλετε κύριε Γεωργιάδη από 8% διαφορά σε δύο εκλογές;

Γεωργιάδης: Αμφισβήτησα εγώ την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ;

Ζαχαριάδης: Άρα λοιπόν δεν είναι μια συμπαιγνία… Εσείς εδώ πρέπει να έρχεστε ως απολογούμενος γιατί διορθώνετε την προηγούμενή σας ρύθμιση… Εγώ πρέπει να φωνάζω και να σας εγκαλώ, και αντί να γίνει αυτό έρχεστε εσείς και φωνάζετε σε μένα; Γιατί μου φωνάζετε κύριε;

Διαβάστε επίσης:

Μάχη χαρακωμάτων στην Βουλή για τον Κασιδιάρη και το νερό

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει τροπολογία για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και καλεί τον Μητσοτάκη να την ψηφίσει

Τσίπρας: Μονόδρομος η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για ήττα Μητσοτάκη – Κεντροδεξιά ανοίγματα με Παχατουρίδη και Αντώναρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 12:23