search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:11
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει τροπολογία για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και καλεί τον Μητσοτάκη να την ψηφίσει

10.04.2023 07:27
eydap new

Για χυδαία ψέματα κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τα όσα είπε το Σάββατο στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ότι δηλαδή δεν σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει το νερό αλλά θα μεταφέρει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ πίσω στο Δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια» αλλά «η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι δυο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονη, καθώς τον κατήγγειλε για «χυδαίο προεκλογικό ψέμα» με σκοπό να παραπλανήσει τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που αντιδρούν στην «δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση».

Ταυτόχρονα προανήγγειλε ότι θα καταθέσει σήμερα τροπολογία για την μεταφορά των δύο δημοτικών επιχειρήσεων στο Δημόσιο προκαλώντας τον πρωθυπουργό: «αφού θέλει να μεταφέρει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο, τότε γιατί δεν το κάνει τώρα που παραμένει ανοιχτή η Βουλή και το παραπέμπει για μετά τις εκλογές; Τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει τροπολογία για να επιστρέψουν οι μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο. Θα την ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως πουλάει προεκλογικά παραμύθια»;

Η Ρυθμιστική Αρχή και ο ανταγωνισμός

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε χθες πιο αναλυτικά σε συνέντευξή της επίσης στον ΣΚΑΙ η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σημείωσε πως «η ιδιωτικοποίηση του νερού μαζί με σειρά ιδιωτικοποιήσεων εντάσσονταν στο κεντρικό αφήγημα των μνημονίων που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών».

Παρέπεμψε δε σε βίντεο της προεκλογικής περιόδου του 2019 όπου «ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει και υπόσχεται την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή στο νερό». «Στρατηγικός επενδυτής εκτός από ιδιώτη δεν ξέρω τι άλλο σημαίνει» επισήμανε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία «να υλοποιήσει τη νέα προεκλογική του υπόσχεση τη Μ. Τρίτη, εάν την εννοεί».

Όσο για την απόφαση του ΣτΕ, σημείωσε πως πριν από αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο 2022, είχε καταθέσει τροπολογία την οποία δεν υιοθέτησε η Νέα Δημοκρατία.

Περαιτέρω υπογράμμισε ότι η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής που ψήφισε η κυβέρνηση ένα πράγμα σημαίνει την ιδιωτικοποίηση: «Όταν ψηφίζεις την σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό ούτε το αντιλαμβάνεσαι ως δημόσιο αγαθό ούτε θέλεις να το διατηρήσεις ως τέτοιο».

Διότι, διευκρίνισε, οι Ρυθμιστικές Αρχές «δημιουργούνται για να ελέγχουν τον ανταγωνισμό στην ελεύθερη αγορά. Ποια ελεύθερη αγορά ονειρεύεται ο κ. Μητσοτάκης και νομοθέτησε κατ’ αυτόν τον τρόπο πριν λίγες ημέρες;  Η ΡΑ δεν έχει να κάνει με τους Δήμους, αλλά με τον ανταγωνισμό στην ελεύθερη αγορά». Επομένως, κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη η κυβέρνηση προχώρησε στην σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής σήμερα «έτσι ώστε να ρυθμίσει αργότερα τον ανταγωνισμό».

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Μονόδρομος η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για ήττα Μητσοτάκη – Κεντροδεξιά ανοίγματα με Παχατουρίδη και Αντώναρο

Ο Μητσοτάκης κάνει στροφή στον… κρατισμό

Εύα Καϊλή: «Δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:08