search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:06
MENU CLOSE

Σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το νερό – Γιατί θορύβησε η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης την κυβέρνηση

04.04.2023 06:00
nero_new

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή το βράδυ (2/4) κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης τρόμαξε το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού βρέθηκαν μπροστά σε ένα νέο πρόβλημα το οποίο μάλιστα δεν το είχαν υπολογίσει. 

Παράλληλα, τα κυβερνητικά στελέχη παρατήρησαν ότι η πλειοψηφία των παρευρισκομένων στη μεγάλη συναυλία ήταν κυρίως νέοι από 17 χρονών έως και 30. Δηλαδή το κοινό στο οποίο θέλει να απευθυνθεί η ΝΔ και δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο για να το κάνει. 

Η αλήθεια είναι ότι στο κυβερνητικό επιτελείο είχαν υποβαθμίσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού θεωρώντας ότι επρόκειτο για μία ακόμη εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ωστόσο δεν θα έβρισκε ανταπόκριση στην κοινή γνώμη. 

Η επιμονή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο, μαζί με τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων έφεραν το θέμα στην πρώτη γραμμή και κατέβασαν τους πολίτες στον δρόμο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη την χώρα πριν από λίγο καιρό με αφορμή τα Τέμπη και αυτό το θέμα υπήρχε στις διαμαρτυρίες των πολιτών.

Την Κυριακή το βράδυ μάλιστα περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα  – «Ως εδώ. Το νερό δεν θα γίνει εμπόρευμα»  και «Το νερό ήταν και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό» – αντέδρασαν στα  σενάρια ιδιωτικοποίησης του νερού.

Όπως ήταν φυσικό η συγκέντρωση πυροδότησε την αντιπαράθεση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο  να κατηγορεί την Κουμουνδούρου για fake news.

«Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, ως στρατηγική επιλογή, να αλλοιώσει την ουσία της προεκλογικής και εκλογικής διαδικασίας, με συστηματική και συνεχή τροφοδότηση της κοινής γνώμης με fake news», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα ξεδιάντροπο και ασυγκράτητο μηχανισμό προπαγάνδας που συνηθίζεται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα, πολλά από τα οποία έχουν κερδίσει κατά καιρούς τη συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ». 

Υπενθύμισε μάλιστα τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό κι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα ιδιωτικοποίησής του.

Όσοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2018 είχε πει σε συνέντευξή του ότι θα πρέπει να μπεί στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ στρατηγικός επενδυτής ταυτόχρονα με μία ισχυρή εποπτική αρχή.

Με δεδομένο ότι πριν από μερικές μέρες η κυβέρνηση έφερε και πέρασε από τη Βουλή σχετική τροπολογία τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει βάλει εμπρός τα σχέδιά της για να ιδιωτικοποιήσει το νερό.

«Ο νόμος που ψήφισε ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση με τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τονίζοντας ακόμα ότι «Άλλωστε, ο ίδιος (ο πρωθυπουργός) από το 2018 είχε προαναγγείλει τα σχέδια του για «στρατηγικό επενδυτή» και ρυθμιστική αρχή που θα ελέγχει την  αγορά».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ντροπή για τη θλιβερή προπαγάνδα με επιβάτες-στελέχη της ΝΔ

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 5,1 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Θεσμοθέτηση του γάμου για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου και του δικαιώματος τεκνοθεσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:04