search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:12
MENU CLOSE

«Ο Τζίμης Πανούσης ερχόταν και παρακολουθούσε με ευλάβεια τη Θεία Λειτουργία – Όλοι αναρωτιόνταν αν ήταν αυτός» (Video)

11.04.2023 09:39
panoysis-new

Τα μοναστήρια της Ελλάδας επισκέπτονται οι «Πρωταγωνιστές» Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να συναντά στην Άνδρο τους 4 μοναχούς της Μονής Παναχράντου, του αρχαιότερου μοναστηριού στο Αιγαίο.

Ο πατέρας Αέτιος μίλησε στον δημοσιογράφο για τις επισκέψεις που έκανε στο μοναστήρι ο Τζίμης Πανούσης.

«Ερχόταν και ο Τζίμης Πανούσης εδώ. Ο Τζίμης, βέβαια, είχε σπίτι εδώ στην Άνδρο. Ήταν πολύ χαρισματικός άνθρωπος. Πολλοί τον έλεγαν αιρετικό, δεν ήταν αιρετικός ο Τζίμης, ήταν χαρισματικός. Ερχόταν τέτοιες μέρες το Πάσχα, το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση. Ερχόταν με τόση ευλάβεια, τόση προσοχή, τόσο γαλήνη σε μία γωνία και παρακολουθούσε όλη τη θεία λειτουργεία μέχρι να τελειώσουμε. Πολλοί αναρωτιόντουσαν “είναι ο Πανούσης”;

Άκουγα τα τραγούδια του. Ο άνθρωπος ήταν καλλιτέχνης. Ο καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να εκφραστεί. Καμιά φορά η έκφραση μπορεί να λέει και αλήθειες. Ο Θεός τον πήρε μαζί του γιατί έτσι Αυτός νόμιζε ότι είχε φτάσει στην τελειότητα της ψυχής του -γιατί ο Θεός μάς παίρνει στην καλύτερη στιγμή», είπε ο Ιερομόναχος Αέτιος.

Διαβάστε επίσης:

Bόλος: 48χρονος ξυλοκόπησε άγρια την 70χρονη μητέρα του

Κίνηση τώρα: Χαμηλές ταχύτητες σε Κηφισό και Λεωφόρο Αθηνών – Μποτιλιάρισμα στον Πειραιά (live χάρτης)

Λάρισα: Ανθρωποκυνηγητό για άγνωστο που πυροβόλησε αδέσποτη σκυλίτσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:12