search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:06
MENU CLOSE

Επεισόδιο με τον Μακρόν στο Άμστερνταμ – Η φρουρά του πέταξε κάτω διαδηλωτή που προσπάθησε να τον πλησιάσει (Photos/Videos)

12.04.2023 16:36
makron_new

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του Μακρόν στο Άμστερνταμ, καθώς την στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος έμπαινε στο Πανεπιστήμιο της πόλης, ένας άνδρας άρχισε να τραγουδάει δυνατά διαμαρτυρόμενος κατά της συνταξιοδοτικής του μεταρρύθμισης.

Ο άνδρας τραγούδησε «είμαστε εδώ, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν το θέλει». Πρόκειται για ένα δημοφιλή ύμνο από την εποχή των Κίτρινων Γιλέκων, που τώρα τραγουδιέται ευρέως από εκείνους που διαμαρτύρονται κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Άμεση ήταν η αντίδραση της φρουράς του Γάλλου προέδρου, οι οποίοι έτρεξαν και ακινητοποίησαν τον άνδρα πετώντας τον στο έδαφος.

Η επίσκεψη Μακρόν συνεχίστηκε μετά τη σύλληψη του άνδρα και ενός άλλου διαδηλωτή.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μέρα που οι διαδηλωτές έβαλαν στο στόχαστρο τον Μακρόν, ο οποίος αντιμετωπίζει πρωτοφανή αναταραχή στο εσωτερικό της χώρας του για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (11/4), την ώρα που ο Μακρόν περιέγραφε το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης στο Ινστιτούτο «Nexus» στη Χάγη, διαδηλωτές που βρισκόντουσαν μέσα στην αίθουσα άνοιξαν ένα πανό που έγραφε «Πρόεδρος της βίας και της υποκρισίας» ενώ παράλληλα φώναζαν: «Πού είναι η γαλλική δημοκρατία; Πού τη χάσαμε;»

«Έχετε εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους, οι συμβάσεις για το κλίμα έχουν παραμεριστεί, τι μπορείτε να πείτε όταν μιλάτε για την Ευρώπη;» του φώναξε ένας διαδηλωτής.

Ωστόσο, ο Μακρόν ατάραχος συνέχισε την ομιλία του και συνέχισε να υπερασπίζεται το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και την απόφαση να αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έως το 2030.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στο Βατικανό: Βρέθηκε «κρυμμένο κεφάλαιο» της Βίβλου που γράφτηκε πριν από 1.500 χρόνια (photos)

Ρωσία: Ο Πούτιν προχώρησε σε δοκιμαστική βολή νέου διηπειρωτικού πυραύλου – Έπληξε στόχο στο Καζακστάν (videos)

Ουκρανία: Βίντεο φέρεται να δείχνει Ρώσους στρατιώτες να αποκεφαλίζουν Ουκρανό αιχμάλωτο – Για fake news μιλά η Μόσχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:05