search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:17
MENU CLOSE

Ρωσία: Ο Πούτιν προχώρησε σε δοκιμαστική βολή νέου διηπειρωτικού πυραύλου – Έπληξε στόχο στο Καζακστάν (videos)

12.04.2023 13:32
rosia_piravlos_1204_new

Η Ρωσία έκανε νυχτερινή δοκιμή «νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου» που πέτυχε τον στόχο που είχε τεθεί σε πεδίο βολή στο Καζακστάν, σύμφωνα με τη Daily Mail, που προσθέτει ότι ο πύραυλος πιστεύεται ότι ήταν ο πανίσχυρος Topol-ME.

Η δοκιμαστική βολή έγινε λίγες εβδομάδες αφότου η Ρωσία ανέστειλε την συμμετοχή της στην συμφωνία για τον έλεγχο των όπλων με τις ΗΠΑ, με βάση την οποία οι δύο υπερδυνάμεις είχαν δεσμευτεί στον περιορισμό των πυρηνικών όπλων που διαθέτουν.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το πεδίο βολής Καπούστιν Γιαρ, στην περιφέρεια Αστραχάν και έπληξε στόχο στην περιοχή Σάρι-Σαγκάν, στο γειτονικό Καζακστάν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «η μονάδα μάχης Στρατηγικών Πυραύλων εκτόξευσε επιτυχώς διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο από χερσαίο κινούμενο σύστημα στο Κεντρικό Πεδίο Εκπαίδευσης του Καπούστιν Γιαρ, στην περιφέρεια Αστραχάν», χωρίς να διευκρινίσει τον τύπο του πυραύλου, αλλά πρόσθεσε ότι στόχος της άσκησης «ήταν να δοκιμαστεί το προηγμένο σύστημα των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων». Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας «η εκτόξευση πέτυχε απολύτως τον στόχο».

Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι επρόκειτο για την πρώτη δοκιμή του προηγμένης τεχνολογίας πυραυλικού συστήματος 15Zh55ME Topol-ME. Οι πύραυλοι Topol χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές δυνάμεις από το 1997 και είναι οι πρώτοι διηπειρωτικοί που αναπτύχθηκαν μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο νέος τύπος του συγκεκριμένου πυραυλικού συστήματος θεωρείται πολύ εξελιγμένη εκδοχή και εκτοξεύεται από κινούμενες πλατφόρμες, που χρησιμοποιούνται για βολές και άλλων σύγχρονων πυραύλων, όπως οι Yars και Bulava.

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιο αρχαιολογικό εύρημα στο Μεξικό: Βρέθηκε πέτρα όπου γράφτηκε το σκορ αγώνα με μπάλα (Video)

Το μικρότερο σκυλάκι στον κόσμο, σύμφωνα με το Γκίνες (photo)

Τραμπ: «Ο Μακρόν, που είναι φίλος μου, πάει στην Κίνα και γλείφει τον Σι Τζινπίνγκ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:15