search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:38
MENU CLOSE

Το μικρότερο σκυλάκι στον κόσμο, σύμφωνα με το Γκίνες (photo)

12.04.2023 11:20
pearl.dog

Είναι «μικρή σαν μπάλα», τη λένε Pearl και κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το μικρότερο σκυλάκι στον κόσμο. Το τσιουάουα που ακούει στο όνομα Pearl είναι ένα πραγματικό μαργαριτάρι- μια χαριτωμένη σκυλίτσα μικρότερη από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και περίπου ίση με το χαρτονόμισμα του δολαρίου, σύμφωνα με το Γκίνες.

Η Pearl μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ όταν ένας κτηνίατρος στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου γεννήθηκε, αποφάσισε να την μετρήσει και διαπίστωσε ότι είχε μήκος μόλις 12,7 εκατοστά και ύψος 9,14 εκατοστά. Δηλαδή είναι πιο κοντή από το τηλεκοντρόλ και σε μήκος όσο το χαρτονόμισμα του δολαρίου.

Όταν γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 η Pearl ζύγιζε λιγότερο από 28 γραμμάρια και σήμερα έφτασε να είναι 553 γραμμάρια! Όπως λέει η Βανέσα Σέμλερ, ιδιοκτήτρια της σκυλίτσας, κατάφερε να πάρει βάρος γιατί της αρέσει το κοτόπουλο, ο σολομός και άλλες λιχουδιές.

Η σκυλίτσα που γέννησε την Pearl είχε φέρει στον κόσμο άλλο ένα κουταβάκι που ήταν επίσης πολύ μικροκαμωμένο: την Milly, που είχε μήκος 9,65 εκατοστά και βεβαίως βρήκε θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Αλλά η Milly έφυγε από τη ζωή και τη διαδέχτηκε στο Γκίνες η αδελφή της, η Pearl.

Το Γκίνες παρουσίασε πρόσφατα την Pearl σε τηλεοπτικό σόου στο Μιλάνο και όπως λέει η Βανέσα Σέμλερ, έκτοτε συμπεριφέρεται «κάπως σαν ντίβα»…

Αν και φέτος γίνεται τριών χρόνων η σκυλίτσα έχει «καρδιά μωρού», όπως λέει η Βανέσα Σέμλερ, που έχει άλλα τρία σκυλιά στο σπίτι της.

Η Pearl είναι το δεύτερο τσιουάουα από την Αμερική που μπαίνει στο Γκίνες τον τελευταίο χρόνο. Τον Ιανουάριο το Γκίνες ανακοίνωσε ότι ο Spike, ένα άλλο τσιουάουα από το Οχάιο κέρδισε τη θέση του στο βιβλίο των ρεκόρ διότι έγινε 23 χρόνων και είναι ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: «Ο Μακρόν, που είναι φίλος μου, πάει στην Κίνα και γλείφει τον Σι Τζινπίνγκ»

Τραμπ: Ο Μπάιντεν δεν θα είναι υποψήφιος το 2024 – Δεν βλέπω πώς είναι δυνατόν, σωματικά και διανοητικά

Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, με άξονα την ενέργεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:38