search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:16
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη ήταν και παραμένει ξεκάθαρα, η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των πάντων

12.04.2023 18:07
syriza2
AΠΕ - ΜΠΕ

«Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να επιστραφεί η ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο. Χθες όμως απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την οποία άμεσα μεταβιβάζονται οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ ΑΕ και ΕΥΑΘ ΑΕ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι υποσχέσεις πολύ γρήγορα αποδείχτηκαν ψεύτικες», σχολιάζει. Και συνεχίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης, τρομοκρατημένος από τη μαζική κοινωνική κινητοποίηση, προσπαθεί να θολώσει τα νερά, αλλά δεν τα καταφέρνει», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προσθέτει: «Γιατί είναι ο ίδιος που το 2018 ζητούσε να μπει στρατηγικός επενδυτής στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Γιατί η κυβέρνηση του, είναι αυτή που προσπάθησε να παραχωρήσει το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αττικής σε ιδιώτες. Γιατί είναι ο ίδιος και η κυβέρνηση του, που τον Ιούλιο του 2022 παράκαμψαν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν, ότι οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ πρέπει να επιστραφούν στο Δημόσιο.

Και γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που, πριν από μερικές εβδομάδες, μετέφερε την εποπτεία των υπηρεσιών ύδρευσης και απορριμμάτων σε Ρυθμιστική Αρχή, η οποία ρυθμίζει μόνο αγορές».
«Η απόρριψη της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδεικνύει ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη ήταν και παραμένει ξεκάθαρα, η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των πάντων. Αλλά ξεφτίζουν γρήγορα τα ψέματα, όπως θα ξεφτίσει και ο ίδιος, την ημέρα της κάλπης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι βουλευτές που κατέθεσαν χθες την τροπολογία οι βουλευτές , οι αποφάσεις του ΣτΕ του 2022 ακύρωσαν τις πράξεις με τις οποίες μεταβιβάστηκε το πλειοψηφικό πακέτο του 50% συν μίας μετοχής του μετοχικού κεφαλαίου, που κατείχε το ελληνικό Δημόσιο στις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, προς την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.. Επίσης, όπως δήλωσαν η μεταβίβαση αυτή έγινε με την ισχυρή δικλίδα του άρθρου 2 του νομού 4425/2016 που προέβλεπε δεσμεύσεις που προκύπτουν από το Σύνταγμα και υποχρεώσεις συμμόρφωσης στις δικαστικές αποφάσεις.

Υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση με τις διατάξεις των άρθρων 114-115 του ν.4964/2022 τον Ιούλιο του 2022 προσπάθησε να παρακάμψει τις αποφάσεις υπ’ αρ. 190 και 191 /2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ, πέντε μήνες μετά την έκδοσή τους και ενώ είχε πλήρη γνώση περί αυτών.

«Επέλεξε να παραμείνουν οι μετοχές των εταιρειών ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και της ΕΥΑΘ Α.Ε. στο Υπερταμείο και εισήγαγε διατάξεις για το αμεταβίβαστο και ακατάσχετο των μετοχών των εν λόγω εταιρειών και την ενίσχυση του ρόλου της Γενικής Συνέλευσης της ΕΕΣΥΠ, αλλά και την νομιμοποίηση των πράξεων και αποφάσεων των εταιρειών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ που έχουν ληφθεί μετά τη μεταβίβαση των μετοχών των εταιρειών αυτών από το Δημόσιο στην ΕΕΣΥΠ, καθώς και οι πράξεις και αποφάσεις της εταιρείας αυτής ως προς τη διοίκηση και διαχείριση των εταιρειών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ» καταλήγουν.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαργκάνης

QatarGate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Νέα «βόμβα» από τον Τζανερίκο: Απειλεί με αποκαλύψεις -«Θα πω εγώ από ποιον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα οχλήθηκα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:15