search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 11:10
MENU CLOSE

Εμφύλιος στο Σουδάν: Aγωνία για την τύχη των 15 εγκλωβισμένων Ελλήνων (Videos)

16.04.2023 17:26
SUDAN

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Σουδάν με τις μάχες να συνεχίζονται στη χώρα, ενώ την ίδια ώρα εγκλωβισμένοι παραμένουν 15 Έλληνες στη Μητρόπολη στο κέντρο του Χαρτούμ.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται ασταμάτητοι πυροβολισμοί έξω από τη Μητρόπολη ενώ ο μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας, επιβεβαιώνει ότι εντός του χώρου βρίσκονται 15 Έλληνες εγκλωβισμένοι ενώ δύο άλλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκαν από έκρηξη ρουκέτας.

«Έχω κόσμο που έχει εγκλωβιστεί εδώ μέσα από το πρωί του Σαββάτου που τελέστηκε η ακολουθία. Δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι θα συμβεί κάτι στο Σουδάν» , αποκαλύπτει τηλεφωνική επικοινωνία ο μητροπολίτης.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 56 άμαχοι και «δεκάδες» στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις μάχες ανάμεσα σε μονάδες των ένοπλων δυνάμεων και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), που συνεχίζονται από το Σάββατο, ενώ άλλοι περίπου 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί οργάνωση γιατρών.

Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), με μέλη χιλιάδες παραστρατιωτικούς που έδρασαν στον πόλεμο του Νταρφούρ προτού γίνουν βοηθητικοί του στρατού, υποστήριξαν πως κατέλαβαν το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, το προεδρικό παλάτι και υποδομές-κλειδιά. Ωστόσο ο στρατός διέψευσε την παραπάνω πληροφορία.

Την ίδια ώρα, η αεροπορία κάλεσε χθες βράδυ τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους διότι θα επιχειρούσε τη νύχτα, ενώ σήμερα κηρύχθηκε αργία στην πολιτεία του Χαρτούμ, που σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν σχολεία, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν εσπευσμένα σε νοσοκομείο

ΗΠΑ: Αστυνομικοί χτύπησαν λάθος πόρτα και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού επειδή βγήκε με όπλο

Σουδάν: Συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών – Διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό της βίας (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 11:08