search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:39
MENU CLOSE

Πάσχα 2023: Άδεια πόλη η Αθήνα, γέμισαν νιάτα τα χωριά (Photos/Video)

16.04.2023 21:53
adeia-athina-arni-1-new

Άδεια πόλη ήταν η Αθήνα την Κυριακή του Πάσχα, με το κέντρο να θυμίζει Δεκαπενταύγουστο, καθώς φαίνεται ότι οι περισσότεροι βρήκαν ευκαιρία να περάσουν τις πασχαλινές τους διακοπές μακριά από την πρωτεύουσα, στην ελληνική επαρχία, με τα χωριά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του πρακτορείου Eurokinissi από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Πάντως, αρκετοί από όσους παρέμειναν στην Αθήνα, προτίμησαν να γιορτάσουν την ημέρα σε εκδηλώσεις των Δήμων ή της Περιφέρειας Αττικής. Παραδοσιακό γλέντι σημειώθηκε στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, όπου στήθηκαν περισσότερες από 35 σούβλες με αρνιά και πολλές άλλες με κοντοσούβλια, κοκορέτσια, ενώ ο κόσμος που γιόρτασε στην εν λόγω εκδήλωση ήταν πολύς.

Εορταστικό τραπέζι ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, ετοίμασε για τους άστεγους οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου. Στο ανοιχτό γεύμα, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, είχαν προσκληθεί όσοι φιλοξενούνται στις δομές της πόλης, καθώς και πολίτες που εξακολουθούν να ζουν στους δρόμους της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, άλλοι Αθηναίοι, που έμειναν στην πρωτεύουσα για την Ανάσταση, αποφάσισαν να μην γιορτάσουν ούτε εκείνοι στο σπίτι τους αλλά επέλεξαν να φάνε σε κάποια ταβέρνα τα παραδοσιακά εδέσματα. Στις ταβέρνες στα βλάχικα της Βάρης δεν έπεφτε καρφίτσα, με τους επιχειρηματίες να τρίβουν τα χέρια του καθώς η πληρότητα έφτασε το 100%.

Στις πολλές ταβέρνες οι κρατήσει εξαντλήθηκαν ακόμα και πριν από δύο εβδομάδες, ενώ σε κάποιες άλλες που λειτουργούσαν χωρίς κρατήσεις, είχαν σχηματιστεί ουρές πολλών μέτρων για να γευτούν τον παραδοσιακά οβελία.

Γέμισαν νιάτα τα χωριά της υπαίθρου

Οι Έλληνες γιόρτασαν το Πάσχα άλλοι στην πόλη κι άλλοι στα χωριά. Κοινός παρονομαστής το γλέντι που το συνόδευαν ευχές για υγεία και ευημερία.

Την τιμητική του είχε ο οβελίας που δεν έλειψε από το γιορτινό τραπέζι. Υπαίθριες σούβλες στήθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ το κέφι και ο χορός περίσσευε.

Στη Θεσσαλονίκη από νωρίς άναψαν τα πρώτα κάρβουνα, ενώ και σε διάφορες άλλες περιοχές τα πασχαλινά αυγά, τα εδέσματα και το κρασί συνόδευσαν το γλέντι της Λαμπρής.

Η Κοζάνη, αλλά και ερημωμένα χωριά της υπαίθρου γέμισαν και πάλι με νιάτα.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια στα επείγοντα

Μοσχάτο: Σύλληψη 21χρονου με εκρηκτικά λίγο πριν την Ανάσταση

Σοκαριστικό τροχαίο στην Καβάλα: Νεκρή μια 82χρονη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:38