search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:38
MENU CLOSE

Πάσχα 2023: Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων – Πού παρατηρείται αυξημένη κίνηση (videos)

17.04.2023 15:35
kinisi_epistrofi_pasxa_aftokinita_1704_1200-700_new

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική, με την κίνηση να είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, οι καθυστερήσεις ξεκινούν λίγο μετά το Κιάτο, ενώ αρκετά προβλήματα υπάρχουν στο οδικό κομμάτι από την Κόρινθο έως τους Αγίους Θεόδωρους και από Κινέτα έως Μέγαρα.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια του Καλαμακίου, όπου παρατηρείται ανάσχεση 200 μέτρων.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας, όπου οι οδηγοί θα συναντήσουν καθυστερήσεις λίγο πριν από τη Μαλακάσα και στη Φθιώτιδα στα διόδια της Αγίας Τριάδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, στο ρεύμα εισόδου στα διόδια Αφιδνών έχουν ανοίξει 34 ταμεία για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ στα διόδια Ελευσίνας λειτουργούν περισσότερα από 20 ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22:00 το βραδύ απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εισόδους των εθνικών οδών, όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Σύμφωνα με το tvstar, η ουρά των αυτοκινήτων φτάνει τα 4 χιλιόμετρα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 11 ανοιχτά γκισέ στα διόδια. Μέχρι και τις 14.30 πέρασαν από τα διόδια της Αγίας Τριάδας περίπου 10 χιλιάδες αυτοκίνητα. Και στα διόδια των Αφιδνών σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων.

Παράλληλα προβλήματα εντοπίζονται από την Υλίκη έως και τα διόδια της Θήβας, αλλά και στην περιοχή των Αφιδνών όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Αυξημένη είναι η κίνηση και στη Χαλκίδα από το Βασιλικό και έπειτα τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτών μέχρι την Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας. Αυξημένη η κίνηση και στην Ιόνια οδό όπου σχηματίζονται ουρές στη Γέφυρα.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Πόσα οχήματα θα περάσουν από τα διόδια

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το μεσημέρι της Δευτέρας και έως και αύριο στην Αττική πρόκειται να επιστρέψουν περίπου 300.000 αυτοκίνητα.

Όπως έχει ανακοινώσει η Ολυμπία Οδός, οι ώρες αιχμής για σήμερα είναι από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, ενώ για αύριο, Τρίτη του Πάσχα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 170.000 οχήματα με 2-3 επιβαίνοντες έφυγαν την Μεγάλη Πέμπτη, την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Κόρινθο και συνολικά μαζί με τα διόδια των Αθηνών, υπολογίζεται ότι έφυγαν μόνο αυτό το τριήμερο, 300.000 οχήματα από το Λεκανοπέδιο.

Μαζί με τα πλοία και τα ΚΤΕΛ υπολογίζεται ότι έφυγαν περίπου 1,5 με 2 εκατομμύρια Αθηναίοι για την έξοδο του Πάσχα. Η φετινή έξοδος σημείωσε 5% αύξηση σε σχέση με το 2022 και 10% σε σχέση με το 2019, ενώ θυμίζει εποχές πριν το 2010, όσων αφορά τον αριθμό των εκδρομέων που μετακινήθηκαν προς την ύπαιθρο.

Για το θέμα μίλησε στον OPEN ο συγκοινωνιολόγος της Ολυμπίας Οδού, Γ. Χανδάνος, τόνισε ότι μετά το μεσημέρι αναμένεται η επιστροφή του κύριου όγκου των εκδρομέων. Το τμήμα από τον Ισθμό, μέχρι την Ελευσίνα, θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο από οχήματα, όπως και το τμήμα της Ολυμπίας Οδού, που δέχεται την κυκλοφορία από την Κορίνθου-Πατρών και από τον Μορέα.

«Δεν είναι πάντως ελληνικό το φαινόμενο, με τις ουρές χιλιομέτρων που δημιουργούνται από την επιστροφή των εκδρομέων», τόνισε ο Γ. Χανδάνος, καθώς σημειώνεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, τις ημέρες των γιορτών.

Το νούμερο των 170.000 οχημάτων που εξήλθαν από την Ελευσίνα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός και θυμίζει εποχές προ κορωνοϊού, τόνισε ο συγκοινωνιολόγος. Παρά τον μεγάλο όγκο των οχημάτων που κινούνταν στις κεντρικές αρτηρίες, δεν σημειώθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς η κυκλοφορία συνεχιζόταν σε κανονικούς ρυθμούς για την εποχή, τόνισε ο Γ. Χανδάνος.

Θεσσαλονίκη: Δύο είσοδοι «ελεύθερες» στα διόδια Μαλγάρων

Ουρές οχημάτων σχηματίζονται ήδη από το μεσημέρι στα διόδια του Αιγινίου και των Μαλγάρων, αλλά και στο τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται σημαντικά προβλήματα.

Νωρίτερα δόθηκαν δύο είσοδοι «ελεύθερες», για τη διέλευση των οχημάτων στα διόδια των Μαλγάρων.

Με το πέρας των ωρών, η κίνηση των οχημάτων στα διόδια Μαλγάρων «πυκνώνει» όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές.

Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποίησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Τροχαίας, από το μεσημέρι και μέχρι λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, οι μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων σηκώθηκαν για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων οκτώ φορές, στις 12.11, 12.42, 13.55, 14.21, 15.11, 15.45, 16.10 και 16.35, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των εκδρομέων.

Στο δε τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης σημειώνεται κατά διαστήματα συμφόρηση, με καθυστερήσεις περίπου δέκα έως 15 λεπτών, καθώς λόγω των έργων στο τούνελ οι τρεις λωρίδες συγχωνεύονται σε μία, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο, σύμφωνα με την Τροχαία, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί αξιοσημείωτα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σε μεγάλα τμήματα του δικτύου της εθνικής οδού ο καιρός είναι βροχερός, ενώ σε ορισμένες περιοχές προβλέπονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες.

Πέραν της επιστροφής με ΙΧ, με 100% πληρότητα και αυξημένα δρομολόγια συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, περίπου 30 δρομολόγια είναι προγραμματισμένα στη γραμμή Θεσσαλονίκη- Αθήνα και άλλα 25 στην αντίστροφη (έναντι περίπου 20 συνολικά τις καθημερινές), ενώ η κίνηση εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να είναι αυξημένη καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας._

Διαβάστε επίσης:

Αμπελόκηποι: Άγρια δολοφονία με κουζινομάχαιρο – Συνελήφθη ο δράστης (video)

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τροχαίο στην Χαλκιδική: Νεκρός 42χρονος οδηγός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:36