search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:47
MENU CLOSE

Η «μυστηριώδης σπείρα» στο Βόρειο Σέλας που υπνώτισε την Αλάσκα και ο… πύραυλος του Έλον Μασκ (Photos/Videos)

18.04.2023 17:25
spiral-alaska-1

Ένας μυστηριώδης σπειροειδής σχηματισμός έκανε την εμφάνισή του στο νυχτερινό ουράνιο θόλο της Αλάσκας τα ξημερώματα του Σαββάτου, με τους παρατηρητές του Βορείου Σέλας να αιφνιδιάζονται.

Ο Todd Salat, ο οποίος φωτογραφίζει το βόρειο σέλας εδώ και χρόνια, έκανε λόγο για μια «πρώτη φωτεινή ρόδα στον ουρανό» λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα, που όπως είπε, έπλεε μέσα από τα φώτα και πάνω από το Donnelly Dome κοντά στο Delta Junction, ακριβώς νοτιοανατολικά του Fairbanks, στην Αλάσκα.

Ο ίδιος φωτογράφισε το μυστηριώδες σχήμα, το οποίο έμοιαζε με μίνι γαλαξία και το οποίο αιωρείται ακριβώς πάνω από ένα βουνό στη μέση των πράσινων σέλας.

Παρόμοιο θέαμα είχε και μίλια μακριά στη βορειοδυτική Αλάσκα, η Elizabeth Withnall η οποία βίωσε, όπως είπε, «το πιο τρελό πράγμα στον ουρανό». «Πάντα βλέπω περίεργα πράγματα στον ουρανό, αλλά αυτό ήταν αλλόκοτο», πρόσθεσε, ενώ κατέγραψε και εικόνες που δείχνουν το ίδιο σχήμα σε έντονη αντίθεση με τον νυχτερινό ουρανό.

Αν και η ίδια ήλπιζε ότι η μυστηριώδης σπείρα θα οδηγούσε στην εμφάνιση ενός διαστημόπλοιου και εξωγήινων, ωστόσο σύμφωνα με τον Don Hampton του Γεωφυσικού Ινστιτούτου Fairbanks του Πανεπιστημίου της Αλάσκας, αυτό το γεγονός δεν σχετίζεται με UFO, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι που έχει δει ο ίδιος περίπου τρεις φορές – να εκλύεται καύσιμο από έναν πύραυλο.

«Όταν το κάνουν αυτό σε μεγάλα υψόμετρα, αυτό το καύσιμο μετατρέπεται σε πάγο. Και αν τύχει να βρίσκεται στο φως του ήλιου, όταν βρίσκεσαι στο σκοτάδι στο έδαφος, μπορείς να το δεις σαν ένα είδος μεγάλου σύννεφου και μερικές φορές είναι στροβιλισμένα», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Δεν είναι γαλαξίας…Είναι απλώς υδρατμοί που αντανακλά το φως του ήλιου.»

Πρόκειται για αποτέλεσμα της περίσσειας καυσίμων που απελευθερώθηκαν από τον πύραυλο της SpaceX του Έλον Μασκ, που εκτοξεύτηκε από την Καλιφόρνια περίπου τρεις ώρες πριν από τη διαστημική βάση Vandenberg. Σύμφωνα με το Space.com, ο πύραυλος Falcon 9 είχε περισσότερους από 50 δορυφόρους και απογειώθηκε στις 2:48 π.μ. ET. Η απόρριψη του καυσίμου συνέβη την κατάλληλη στιγμή για να είναι ορατή πάνω από την Αλάσκα, είπε ο Hampton, “και έχουμε αυτό το πολύ ωραίο σπειροειδές πράγμα.”

Διαβάστε επίσης:

Τέλος η βότκα Absolut στη Ρωσία

Ρωσία: Σε γυάλινο κλουβί ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal στο δικαστήριο – Κινδυνεύει με 20ετή φυλάκιση (Videos)

Ουκρανία: Επανάληψη της Πλατείας Μαϊντάν «βλέπει» το Politico – Οι «αυταρχικές τάσεις» του Ζελένσκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:47