search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:48
MENU CLOSE

SpaceX: Αναβλήθηκε το… άλμα για την ανθρωπότητα – Σε φιάσκο εξελίσσεται η εκτόξευση του Starship του Έλον Μασκ (Photos/Videos)

17.04.2023 16:47
STARSHIP-12-NEW

Ένα σημαντικό βήμα για την εξερεύνηση του διαστήματος φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει ο Έλον Μασκ με την εκτόξευση του πιο ισχυρού πυραύλου που αναπτύχθηκε ποτέ, γνωστού ως Starship, ο οποίος κατασκευάστηκε από την εταιρεία του SpaceX, ωστόσο τελικά κάτι πήγε στραβά…

Ενώ ο πύραυλος ήταν έτοιμος για την πρώτη του δοκιμαστική πτήση, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα.

Η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη να γίνει από μια ιδιωτική εγκατάσταση στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, μετά τις 4:20 ώρα Ελλάδας.

“Μια βαλβίδα πίεσης φαίνεται να είναι παγωμένη, έτσι, εκτός κι αν ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα, δεν έχουμε εκτόξευση σήμερα” ανακοίνωσε ο Μασκ. Η εκτόξευση θα προγραμματιστεί εκ νέου, πιθανώς στα επόμενα 24ωρα

Ο πύραυλος έχει ύψος σχεδόν 120 μέτρα και είναι σχεδιασμένο να έχει σχεδόν διπλάσια ώθηση από οποιονδήποτε πύραυλο στην ιστορία.

Ο Μασκ κάλεσε όλους να μετριάσουν τις προσδοκίες τους καθώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχουν αστοχίες κατά την πρώτη έξοδο.

Οι κατασκευαστές του να ελπίζουν ότι η εκτόξευση από το Τέξας θα είναι το αρχικό βήμα για το ταξίδι των ανθρώπων πίσω στο φεγγάρι και τελικά στον Άρη.

«Είναι η πρώτη εκτόξευση ενός πολύ περίπλοκου, γιγαντιαίου πυραύλου, επομένως μπορεί να μην εκτοξευθεί. Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και αν δούμε οτιδήποτε που μας προκαλεί ανησυχία, θα αναβάλουμε την εκτόξευση», είπε νωρίτερα στο Twitter Spaces ο Μασκ και πρόσθεσε:

«Εάν κάνουμε εκτόξευση, θα θεωρούσα ότι κερδίζει οτιδήποτε δεν έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της ίδιας της εξέδρας εκτόξευσης».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ – Τρομακτικό ατύχημα στο φεστιβάλ Coachella: Ακροβάτισσα έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος (Video)

Σουδάν: Εντείνονται οι μάχες, αυξάνονται οι νεκροί και τραυματίες – Αγωνία για τους Έλληνες (Video)

Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της χρονιάς στα σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:47