search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:32
MENU CLOSE

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας στο Ηράκλειο – Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ τα ευρήματα

18.04.2023 17:41
arxaia_new

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (18/4) στο Ηράκλειο της Κρήτης για την εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 6 άτομα και έχουν εντοπιστεί αρχαία αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και λάρνακες, των οποίων η αξία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το creta24.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένας συνταξιούχος αρχαιολόγος, ένας πρώην λιμενικός και ένας επιχειρηματίας. Επίκεντρο των ερευνών είναι το ημιορεινό χωριό Κρουσώνας του Δήμου Μαλεβιζίου, όπου βρέθηκαν πολλά από τα αρχαία αντικείμενα.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλείας των τελευταίων χρόνων, καθώς όπως λένε, τα κέρδη που προσδοκούσαν να αποκομίσουν οι αρχαιοκάπηλοι, προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Θα ακολουθήσει εξέταση των ευρημάτων από αρχαιολόγους, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται πιθανόν την Τετάρτη (19/4) να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Νέα πλάνα πριν και μετά την φονική σύγκρουση «φωτογραφίζουν» τη φρίκη – Βίντεο ντοκουμέντα

Έγκλημα στην Κάτω Αχαΐα: Συνελήφθη ο δράστης – Πάνω από 30 μαχαιριές δέχθηκε το θύμα

Κιβωτός του Κόσμου: Ο Αλέξης Κούγιας δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Πατέρα Αντώνιου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:31