search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:04
MENU CLOSE

Αυστραλία: Από θαύμα σώθηκαν 11 ναυαγοί – Έμειναν 6 μέρες χωρίς νερό και φαγητό (photos/videos)

19.04.2023 12:30
australia_navagio_1904_1200-700_new
credit: AMSA (Australian Maritime Safety Authority)

Έντεκα Ινδονήσιοι ψαράδες διασώθηκαν από την αυστραλιανή ακτοφυλακή, από μια απομακρυσμένη νησίδα στην οποία είχαν παγιδευτεί επί έξι μέρες χωρίς νερό και τροφή.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Αυστραλιανή Αρχή Ασφάλειας Θαλασσών (AMSA), υπάρχουν φόβοι ότι άλλοι εννέα ψαράδες μπορεί να πνίγηκαν.

Οι αλιείς επέβαιναν σε δύο σκάφη που καταστράφηκαν την περασμένη εβδομάδα χτυπημένα από τον τροπικό κυκλώνα Ίλσα, έναν από τους πιο ισχυρούς που έχουν πλήξει την δυτική Αυστραλία εδώ και μία δεκαετία.

Το ένα σκάφος παρασύρθηκε από την θάλασσα μέχρι τα ρηχά της απομακρυσμένης νησίδας Μπέντγουελ και κάποιοι από τους 11 ψαράδες κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακτή. Η νησίδα είναι μια λωρίδα άμμου περίπου 300 χιλιόμετρα δυτικά του Μπρουμ, στις βορειοδυτικές ακτές της Αυστραλίας. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή στους ψαράδες που αλιεύουν σε μεγάλα βάθη.

Οι ναυαγοί κατάφεραν να επιβιώσουν χωρίς νερό ή φαγητό σχεδόν μία εβδομάδα πριν εντοπιστούν από αεροσκάφος της Αυστραλιανής Μεθοριακής Δύναμης, που εκτελούσε πτήση ρουτίνας. Μόλις εντοπίστηκαν, απογειώθηκε ελικόπτερο για την απομάκρυνση των ναυαγών από τη νησίδα.

Το δεύτερο αλιευτικό, που πιστεύεται ότι είχε πλήρωμα τουλάχιστον 10 ανδρών, βυθίστηκε μέσα στην καταιγίδα. Ένας από αυτούς πέρασε 30 ώρες μέσα στο νερό μέχρι να φτάσει στην παραλία του νησιού Μπέντγουελ. Οι άλλοι εννέα ψαράδες εκφράζονται φόβοι ότι χάθηκαν στα κύματα, σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές.

Οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μπρουμ και σύμφωνα με τις αρχές είναι σε καλή κατάσταση. Μόλις αποκατασταθεί πλήρως η υγεία τους θα επιστρέψουν στην Ινδονησία.

Διαβάστε επίσης:

Άαρον Κάρτερ: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του – Ανακοινώθηκε επίσημα

SOS για το ρύζι – Το μεγαλύτερο έλλειμμα παγκοσμίως εδώ και 20 χρόνια

Κίνα: Σκηνές τρόμου σε τσίρκο – Λιοντάρια βγήκαν από το κλουβί και οι θεατές έτρεχαν τρομαγμένοι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:56