search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:22
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης για τον πίνακα: Ήταν δώρο, δεν τον παρήγγειλα εγώ (Photos)

20.04.2023 17:58
georgiadis pinakas

Ερωτηματικά και σχόλια προκάλεσαν οι φωτογραφίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ποζάρει δίπλα… στον εαυτό του, δηλαδή δίπλα σε μια προσωπογραφία του κατά την εκδήλωση για τον απολογισμό του υπουργείου Ανάπτυξης εχθές, στα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε σε ανάρτησή του για τον πίνακα, διεκρινίζοντας πως δεν ήταν παραγγελία αλλά δώρο που του έκανε ένας φιλότεχνος εργάτης.

«Επειδή είδα ότι πολλοί σκανδαλίστηκαν με τις φωτογραφίες με τον πίνακα από την χθεσινή μας εκδήλωση στα Ναυπηγεία, η ιστορία έχει ως εξής. Ο πίνακας δεν είχε παραγγελθεί από μένα, δεν ξοδεύτηκαν κρατικά χρήματα για αυτόν, δεν γνώριζα την ύπαρξη του.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως οι εργάτες με κάλεσαν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης και μου έκαναν αυτό το δώρο, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης σε μένα και στην βοήθεια που τους προσέφερα ως Υπουργός για να ξαναφτιάξουν την ζωή τους.

Ο πίνακας είναι δημιουργία ενός εκ των εργατών, ο οποίος στον ελεύθερο του χρόνο είναι ερασιτέχνης ζωγράφος και φτιάχτηκε από αυτόν, με αγάπη προς εμένα. Μου τον έκαναν όμως δώρο όλοι μαζί οι εργάτες.

Αν σε κάποιους δεν αρέσει η αισθητική του λυπούμαι, εγώ τον παρέλαβα με μεγάλη χαρά διότι μου θυμίζει ότι μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να υπάρχουν και αισθήματα ευγνωμοσύνης και φιλίας και πέραν των αξιωμάτων.

Εάν η εργατική καταγωγή του καλλιτέχνη πέφτει «λίγο χαμηλή» για τα «εκλεπτυσμένα» γούστα του @KostasVaxevanis ή του @tetRadio λυπούμαι…

ΥΓ στην πραγματικότητα ζηλεύουν που οι εργάτες αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν δώρο σε μένα και όχι σε κάποιον Υπουργό ή πολιτικό της Αριστεράς αλλά τί να κάνουμε τα έχει αυτά η ζωή…».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Οι κινήσεις της κυβέρνησης μετά το πόρισμα της Επιτροπής

Τσαπανίδου σε Οικονόμου: Με παρελθόν στη συγκάλυψη, η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική

Εκλογές 2023: Στις 11 το πρωί του Σαββάτου ο Μητσοτάκης στην ΠτΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34