search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:24
MENU CLOSE

Σουδάν: Στην Ελευσίνα με το C-27 την Τρίτη το πρωί οι 23 Έλληνες

24.04.2023 17:28
SUDAN-TSIMPOUTI-1-NEW
French Armed Forces | ASSOCIATED PRESS

Για το Τζιμπουτί αναχώρησε αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας από το Ασουάν της Αιγύπτου για να παραλάβει τους Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν, καθώς η χώρα συγκλονίζεται από εμφύλιο πόλεμο.

Συνολικά έχουν απομακρυνθεί 23 ομογενείς από το Σουδάν, με τη συνδρομή των γαλλικών και ιταλικών στρατιωτικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας, παραμένει στη Μητρόπολη. Μαζί με τον Μητροπολιτη βρίσκονται άλλοι επτά άνθρωποι και ακόμη 5 από άλλο κτίριο.

Οι 23 Έλληνες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στην Ελλάδα αύριο Τρίτη το πρωί με το αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο αναμένεται να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό C-27 είχε μεταστάθμευσει μαζί με το δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 στο Ασουάν της Αιγύπτου. Σημειώνεται ότι στο Σουδάν παραμένουν ακόμη περίπου 100 Έλληνες και Κύπριοι που θέλουν να απομακρυνθούν.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συνομίλησαν για τον περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών παροχής βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και για τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

«Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ευχαριστήσει τον Ιταλό ομόλογό του, Αντόνιο Ταγιάνι, για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από τη συγκεκριμένη χώρα συνεχίζονται, πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με… UFO έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο

Παρίσι: Τραγικός θάνατος για 45χρονη – Πιάστηκε το παλτό της στις πόρτες του μετρό και ξεκίνησε ο συρμός

Τσαβούσογλου για Μπάιντεν: Πολιτικοί τσαρλατάνοι διαστρεβλώνουν την ιστορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:24