search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:36
MENU CLOSE

NASA: Εκτοξεύει δύο μικροσκοπικούς δορυφόρους για να παρακολουθεί τις καταιγίδες

25.04.2023 10:23
kataigidanew

Δύο μικροσκοπικούς δορυφόρους που στόχο θα έχουν την παρακολούθηση καταιγίδων αναμένεται να εκτοξεύσει η NASA την ερχόμενη Κυριακή από τη Νέα Ζηλανδία.

Η αποστολή με τίτλο TROPICS περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις πανομοιότυπους δορυφόρους που έχουν σχεδιαστεί για να παρατηρούν τροπικούς κυκλώνες από χαμηλή τροχιά της Γης και να κάνουν παρατηρήσεις πιο συχνά από τους υπάρχοντες δορυφόρους παρακολούθησης καιρού.

Οι δύο πρώτοι δορυφόροι σχεδιάζεται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να εκτοξευθούν στις 30 Απριλίου (ξημερώματα 1ης Μαΐου στην Ελλάδα), ενώ μια δεύτερη εκτόξευση προγραμματίζεται για τις 15 Μαΐου.

Και οι τέσσερις δορυφόροι θα εκτοξευθούν με έναν πύραυλο Rocket Lab Electron.

Στόχος της αποστολής είναι η μελέτη των τροπικών κυκλώνων και η βελτίωση στην κατανόηση των διαδικασιών που προκαλούν γρήγορες αλλαγές στη δομή των καταιγίδων.

Το TROPICS έχει τη δυνατότητα να παρέχει ωριαίες παρατηρήσεις της βροχόπτωσης, της θερμοκρασίας και της υγρασίας μιας καταιγίδας σε σύγκριση με τις παρατηρήσεις κάθε έξι ώρες των σημερινών δορυφόρων. Η συχνότερη συλλογή δεδομένων μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να βελτιώσουν τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού.

Διαβάστε επίσης

Τζο Μπάιντεν: Ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του

Φρίκη στην Αϊτή – Εξαγριωμένο πλήθος έκαψε ζωντανά μέλη συμμορίας – Πολύ σκληρές εικόνες

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν επτά ακόμη Έλληνες – Στην Ελευσίνα φτάνουν σήμερα οι πρώτοι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:36