search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:41
MENU CLOSE

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη στη Σουηδία ένας από τη συμμορία των Κολομβιανών που είχαν «αδειάσει» θυρίδες τράπεζας

26.04.2023 18:34
nea smirni thirides- new

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της Σουηδίας έπεσε ένα από τα τρία μέλη της συμμορίας Κολομβιανών, τα οποία είχαν ταυτοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομίας ως δράστες της κινηματογραφικής διάρρηξης πέντε θυρίδων, στις 8 Ιουλίου 2022, σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη.

Οι ελληνικές Αρχές είχαν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος των 46χρονων και ενός 42χρονου, οι οποίοι μετά τη διάρρηξη εξαφανίστηκαν. Ο 46χρονος φαίνεται ότι δραπέτευσε στη Σουηδία. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Στις 11 Απριλίου 2023 εντοπίστηκε και συνελήφθη σε σουηδικό έδαφος, όπου είχε βρει καταφύγιο.

Υπενθυμίζεται ότι η διάρρηξη έγινε στις 8 Ιουλίου 2022 όταν τα μέλη της συμμορίας μπήκαν στην τράπεζα φορώντας χειρουργικές μάσκες. Στη συνέχεια, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου και «άνοιξαν» τις 5 θυρίδες, αφαιρώντας «χειρουργικά» χρυσαφικά και κοσμήματα.

Στη συνέχεια βγήκαν ένας ένας από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής. Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα ταξιδεύοντας αεροπορικώς σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν βρεθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται η τράπεζα αρκετές φορές για να «σκανάρουν» το χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τα σημεία ενδιαφέροντος τους για να έχουν το χρόνο να καταστρώσουν τα σχέδιά τους με ακρίβεια στο κρησφύγετό τους.

Διαβάστε επίσης:

Φαρμακοποιοί: Ζητούν απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων

Δίκη Πισπιρίγκου: Mήνυση Κούγια κατά της παιδοκαρδιολόγου της Τζωρτζίνας

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν νιώθω θυμό για τη γυναίκα που μου έριξε το βιτριόλι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:40