search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 06:25
MENU CLOSE

Νέα Σμύρνη: Βίντεο ντοκουμέντο με τους Κολομβιανούς που διέρρηξαν θυρίδες τράπεζας

03.04.2023 16:21
nea smirni thirides trapezas – new

Το φως της δημοσιότητας είδαν βίντεο στα οποία έχουν καταγραφεί οι τρεις Κολομβιανοί, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων Δίωξης κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ως οι δράστες της υπόθεσης διάρρηξης πέντε θυρίδων που είχε γίνει στις 8 Ιουλίου 2022 σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη.

Στο ένα βίντεο που προέρχεται από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας καφετέριας έχουν καταγραφεί να κάθονται σε τραπέζι και να παρακολουθούν το υποκατάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τρεις Κολομβιανοί ήρθαν στη χώρα μας από την Σερβία και ερεύνησαν διεξοδικά το πού τους «παίρνει» να δράσουν και πώς. Αγόρασαν κινητά που χρησιμοποιούσαν για τις επιχειρήσεις τους και νοίκιασαν αυτοκίνητο. Εκτός από την Νέα Σμύρνη, πήγαν και σε Γλυφάδα, Μαρούσι, και Κηφισιά για να «τσεκάρουν» τράπεζες και να δουν εάν μπορούν δράσουν και να διαφύγουν. Τελικά επέλεξαν αυτή της Νέας Σμύρνης.

Προτού κάνουν την τελική επιχείρηση, είχαν «σκανάρει» το κατάστημα της τράπεζας πηγαίνοντας σε αυτή για τουλάχιστον 3 μέρες διαδοχικά, ενώ τράβηξαν και βίντεο. Έτσι πήραν όλα τα μέτρα ώστε να περάσουν τα συστήματα ασφαλείας και να ξέρουν πως να διαχειριστούν την κατάσταση όταν μπουν μέσα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο φεύγει πρώτα ο ένας και κατευθύνεται προς την τράπεζα.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο, προερχόμενο από άλλη κάμερα και διαφορετική ημέρα, φαίνονται να περνάνε και οι δύο μαζί, ενώ μετά από μισό λεπτό περνάει και ο τρίτος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν βρεθεί στο σημείο αρκετές φορές για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευση του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Πρόκειται για δύο 46χρονους και έναν 42χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της κλοπής μπήκαν στην τράπεζα με μάσκες για τον κορωνοϊό προκειμένου να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους και κατάφεραν να φτάσουν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, στο χώρο του θησαυροφυλακίου. Διέρρηξαν 5 θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους, αξίας 50.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 15χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 12χρονο

Bullying στο Αρσάκειο: Έχω πέσει κι εγώ θύμα, με έσπρωχναν και μου μιλούσαν άσχημα» καταγγέλλει απόφοιτος του σχολείου

Σύγκρουση οχημάτων στην Αττική Οδό – Προβλήματα στην κυκλοφορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01