search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:49
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Τα «φαβορί» για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

27.04.2023 21:55
psifodeltia-12-new

Μια ανάσα πριν από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων Επικρατείας των κομμάτων, τα επιτελεία τους βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» αφού λειτουργούν πάντα ως τα δυνατά χαρτιά για τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής. Στη συνέχεια θα συναντηθεί, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, με όλους τους υποψηφίους.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, και ο ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ θα ανακοινώσει επίσης την Παρασκευή, το κυβερνητικό πρόγραμμά του, καθώς και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Επτασφράγιστο μυστικό το «πρώτο όνομα» στο Επικρατείας της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επιλέξει για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες για τις πρώτες έξι εκλόγιμες θέσεις.

Επικεφαλής θα είναι γυναίκα, ωστόσο το όνομά της δεν έχει διαρρεύσει. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσωπο – έκπληξη, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς η Νέα Δημοκρατία κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το πρόσωπο του επικεφαλής του Επικρατείας.

Τα πέντε ονόματα που δείχνουν να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών), ο Χρήστος Στυλιανίδης (υπουργός Πολιτικής Προστασίας), η Ειρήνη Αγαπηδάκη (γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας), ο Γιώργος Σταμάτης (γενικός γραμματέας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το όνομα της δεύτερης γυναίκας που ακούγεται είναι εκείνο της Μαρίας-Νεφέλης Χατζηιωαννίδου, η οποία έχει την πλατφόρμα Υπέροχες Γυναίκες.

Στις τιμητικές θέσεις του Επικρατείας, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να έχει καταλήξει στην Πορφυρένια Κανελλοπούλου (διευθύντρια γραφείου Τύπου ΟΝΝΕΔ), Σπύρο Καρανικόλα (νομικός), Αντώνη Σγαρδέλη (πρώην διευθυντής ΝΔ), Μαρία Δοΐλη Διαμαντοπούλου (πρόεδρος ΝΔ στο Παρίσι).

Την Παρασκευή το πρωί, στις 10:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του για τις κάλπες του Μάϊου.

Ποιοι θα ηγηθούν στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στο «στρατόπεδο» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει καταλήξει σε τέσσερα ονόματα για τις πρώτες θέσεις του Επικρατείας, ενώ με βάση τα αποτελέσματα του 2019, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλέγει πέντε υποψήφιους από το Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, στην πρώτη τετράδα θα τοποθετηθούν ο Ευάγγελος Αποστολάκης (πρώην υπουργός Άμυνας), ο Όθωνας Ηλιόπουλος (καθηγητής ιατρικής Χάρβαρντ), η Πόπη Τσαπανίδου (εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ) και η Έλενα Ακρίτα (δημοσιογράφος-συγγραφέας).

Στις μη εκλόγιμες θέσεις τα ονόματα που ακούγονται είναι η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη (αντιστράτηγος ε.α.), η Ζωρζέτα Λάλη(νομικός), η Νατάσα Ρωμανού (Ερευνήτρια NASA) και ο Αλέκος Φλαμπουράρης (πρώην υπουργός).

Τα ονόματα στο Επικρατείας στο ΠΑΣΟΚ

Τα φαβορί για το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο Παναγιώτης Δουδωνής (συνταγματολόγος), η Ελένη Χρονοπούλου (νομικός) και ο Δημήτρης Μάντζος (εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ).

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία που θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του, ενώ δεν έχει «κλειδώσει» τόσο η σειρά των ονομάτων, όσο και το όνομα που θα τεθεί επικεφαλής.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Σαφείς οι προθέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο κυβέρνηση ηττημένων

Τσαπανίδου για την «τηλεδιοίκηση» Γεραπετρίτη: Και αυτός διαψεύστηκε on camera 

Μπογδάνος στο topontiki.gr για το «μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο: «Έχουμε να κάνουμε με καθεστώς»  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:47