search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 00:27
MENU CLOSE

Αυτό είναι το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας – Πόσο κοστίζει και πού βρίσκεται

28.04.2023 13:30
irodou-attikou_2804_new

Ένα ρετιρέ στην περιοχή των Ανακτόρων, με ευρύχωρες βεράντες, πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και την Ακρόπολη, έγινε πριν από μερικές εβδομάδες το ακριβότερο διαμέρισμα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ελβετός επιχειρηματίας με έντονη δραστηριότητα και ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα αγόρασε ρετιρέ 320 τετραγωνικών μέτρων έναντι του -αστρονομικού για τα δεδομένα της αθηναϊκής αγοράς ακινήτων– ποσού των 18 εκατ. ευρώ ή προς περίπου 56.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, στην περιοχή των Ανακτόρων.

To παλαιάς κατασκευής ρετιρέ, ένα από τα λιγοστά διαθέσιμα στην περιοχή, διαθέτει θέα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον Λυκαβηττό και στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στη θάλασσα και στην Αίγινα και ασανσέρ που εξασφαλίζει απευθείας πρόσβαση σε αυτό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης, που πρόκειται να προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης το προσεχές διάστημα, θα διαμένει στο ακίνητο για μερικούς μήνες και το υπόλοιπο διάστημα το διαμέρισμα θα παραμένει σε καθεστώς συντήρησης.

«H συναλλαγή, που χρειάστηκε περίπου δέκα μήνες για να ολοκληρωθεί, φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αθήνα. Παραδοσιακά, αυτού του διαμετρήματος οι αγοραστές τοποθετούνται στις αγορές της Ζυρίχης και της Νέας Υόρκης. Σε αντίθεση με την Αθήνα, στη Μύκονο καταγράφονται μία με δύο, τέτοιου μεγέθους, συναλλαγές τον χρόνο», σημειώνει στην «Κ» ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Völkers, του δικτύου συμβούλων ακινήτων που πραγματοποίησε τη συμφωνία.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στο Νέο Ηράκλειο: Στη Δίωξη Εκβιαστών η υπόθεση – «Δεν έχουμε σχέση με υπόκοσμο», λέει η ιδιοκτήτρια (Videos)

Θεσσαλονίκη: Είχε κάμερα στο airbnb και κατέγραφε τους πελάτες του (Video)

Καιρός – Μαρουσάκης: Με βροχές και καταιγίδες η Πρωτομαγιά – Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 00:25