search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:59
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: «Κόπηκε» το κόμμα της Λατινοπούλου από τον Άρειο Πάγο

28.04.2023 17:12
latinopoulou-areios-pagos-1-new

Άλλο ένα «μπλόκο» από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο συνεδρίασε σήμερα.

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 πολιτικού τμήματος «κόπηκε» το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ της Αφροδίτης Λατινοπούλου, μετά από προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Επίσης, ομόφωνα απορρίφθηκαν οι προσφυγές του Ηλία Κασιδιάρη και του Δημήτρη Μιχάκη με τις οποίες ο ένας στρεφόταν κατά του άλλου για το θέμα της ονομασίας των κομμάτων τους, όπως απορρίφθηκε και αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου– Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Το σκεπτικό της απόφασης

Αναλυτικότερα, έγινε δεκτή η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου που είχε ιδρύσει το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ. Η προσφυγή έγινε δεκτή, καθώς υπάρχει «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου από το κόμμα που έχει ιδρύσει αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, από το οποίο διαγράφηκε η κυρία Λατινοπούλου.

Ακόμη απορρίφθηκε η προσφυγή του Δημήτρη Μιχάκη ιδρυτή του κόμματος Έλληνες σε βάρος του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό πολιτικό κόμμα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα, απορρίφθηκε και η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Δημήτρη Μιχάκη.

Μέσα στις επόμενες μέρες οι αρεοπαγίτες προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, εκεί που θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος τόσο του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη.

Εκτός εκλογικής διαδικασίας και ο Μπογδάνος

Υπενθυμίζεται πως χθες από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, «κόπηκε» και το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου,  λόγω συμβόλου και ονόματος.

Σε βάρος του κόμματος κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.

Επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Η αντίδραση της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Με ένα στόρι στο instagram σχολίασε η Λατινοπούλου την απόφαση του Αρείου Πάγου.

«Είναι γεγονός πως η ραγδαία άνοδό μας, ενόχλησε πολύ και πολλούς. Ραντεβού στις επαναληπτικές εκλογές με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα! Είναι γνωστό πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Σας ευχαριστώ όλους για την απίστευτη στήριξή σας».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Νέο προεκλογικό σποτ – «Στις 21 Μαΐου κάνουμε μαζί την Αλλαγή δυνατή»

Νέες ρουκέτες Μυλωνάκη κατά Βελόπουλου: Του έδωσα 25.000 ευρώ μαύρα «νταβατζιλίκι»

Τσαπανίδου: Οι δηλώσεις Δένδια δείχνουν ότι και στη ΝΔ πίσω από τις υποκλοπές βλέπουν τον Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31