search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Η εθνική μας κυριαρχία κεντρικό θέμα στις τουρκικές εκλογές!

28.04.2023 11:25
erdogan1-new

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, να στρέψουμε για λίγο την προσοχή μας από τον Βαρουφάκη που θα ανατινάξει τις τράπεζες, σε κάτι πιο χρήσιμο για την χώρα, τις ζωές μας, το μέλλον του τόπου.

Αν στρέψουμε το βλέμμα μας προς ανατολάς, στην φίλη και γείτονα Τουρκία, έχουμε να παρατηρήσουμε μια σειρά ζητημάτων που μας αφορούν. Η τουρκική προεκλογική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα εκρηκτικό, πράγμα που μας αφορά άμεσα. Η Τουρκία συνηθίζει να εξάγει τις εσωτερικές της εντάσεις, διαμάχες και αδιέξοδα έχοντας ως δημοφιλέστερο αποδέκτη την Ελλάδα.

Από ότι βλέπουμε, ο Τούρκος πρόεδρος-δικτάτορας Ερντογάν έχει βασίσει για μια σειρά από λόγους την προεκλογική του εκστρατεία στην Γαλάζια Πατρίδα. Αναρωτιέται κάνεις γιατί το κάνει, έπειτα μάλιστα από όλην αυτήν την πρόσφατη επίθεση φιλίας του γειτονικού τουρκικού λαού. Μα προφανώς επειδή εκτιμά πως υπάρχει έντονο ανθελληνικό ρεύμα στον τουρκική κοινωνία η οποία φαίνεται να επιδοκιμάζει τις απειλητικές κραυγές σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Κάτι παραπάνω θα γνωρίζει από εμάς τους θιασώτες της αλληλεγγύης των λαών…

Μάλιστα, το τελευταίο του προεκλογικό σποτ κλείνει με έναν κατακόκκινο χάρτη όπου περιέχει τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, ένα μέρος της Θράκης και για …μετά αφήνει την Κρήτη! Όλα αυτά, έτσι κι αλλιώς, είναι επίσημες θέσεις της Τουρκίας, τις οποίες μετά από ένα σύντομο μορατόριουμ λόγω των σεισμών επαναφέρει στρατηγικά σχεδιασμένα ένα – ένα ως κυρίαρχο προεκλογικό του αφήγημα. Και αναρωτιέται κανείς, με ποια λογική η Ελλάδα αποτελεί βασικό προεκλογικό αφήγημα στην Τουρκία;

Και δεν είναι ο χάρτης μόνο αλλά και η έντονη επαναφορά μέσω Ακάρ και Τσαβούσογλου της ρητορικής των ποταπών απειλών που δημιουργούν έναν κλίμα τεχνητής έντασης. Από την άλλη, βγάζει βόλτα ένα μίνι αεροπλανοφόρο το οποίο περιφέρει από δέστρα σε δέστρα απειλώντας εκ νέου την Ελλάδα και αμφισβητώντας ευθέως την εθνική μας κυριαρχία.

Για κακή μας τύχη, οι ελληνικές εκλογές γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής, πράγμα που δημιουργεί αστάθεια στη χώρα: ό,τι δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, κυρίως για τα εθνικά μας ζητήματα.

Επίσης θα προηγηθούν οι τουρκικές εκλογές οι οποίες ενδεχομένως μπορεί να κρύβουν δυσάρεστες εξελίξεις που να μας επηρεάζουν άμεσα. Ακόμα δε, οι δευτέρες εκλογές αφήνουν ένα μεγάλο περιθώριο όπου η χώρα θα είναι σχεδόν ακυβέρνητη, πράγμα καθόλου σοφό και ασφαλές ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Τέλος, η χώρα τρέχει ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα θωράκισης των ενόπλων μας δυνάμεων και ανάπτυξης μιας σειράς συμμαχιών το οποίο δυστυχώς δεν μπαίνει ως πρωτεύον ζήτημα στην εκλογική αναμέτρηση. Κακώς, καθώς υπάρχουν κόμματα που ζητούν το γκρέμισμα του τείχους του Έβρου, την αναθεώρηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμμαχιών, θέματα με πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ ότι η κυβέρνηση …ανοχής.

Διαβάστε επίσης:

Ρυθμίσεις χρεών χωρίς αντίκρισμα

Καλοδεχούμενη κι ας άργησε – Δικαίωση για γεωπόνους, δασολόγους και ιχθυολόγους αποφοίτους των Γεωπονικών Σχολών

Το πόρισμα Μητσοτάκη «καίει» Μητσοτάκη. Εγκατάλειψη, συγκάλυψη, ιδιωτικοποίηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59