search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 20:44
MENU CLOSE

Ερντογάν: Προεκλογικό σποτ εμφανίζει ελληνικά νησιά ως τουρκικά

25.04.2023 12:26
ergogan_elections

Με ένα τηλεοπτικό σποτ που εμφανίζει σχεδόν όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως τουρκικά, προκαλεί και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει των εκλογών στην Τουρκία.

Το σποτ παρουσιάστηκε από το κόμμα του Ερντογάν, ΑΚΡ, και εμφανίζει ως τουρκικά νησιά τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω αλλά και τη δυτική Θράκη.

Στα 108 δευτερόλεπτα που διαρκεί, πρωταγωνιστεί η τουρκική σημαία παντού, με παιδιά να παρελαύνουν, μαχητικά να πετούν πάνω από τον Βόσπορο, την Αγιά Σοφιά να εμφανίζεται πλέον ως τζαμί, ενώ δε λείπει το «Λευκό Σαράι» του Ερντογάν στην Άγκυρα, αλλά και εικόνες «μεγάλων έργων» και πολεμικών δυνατοτήτων.

Το σποτ παρουσιάστηκε κατά την εθνική γιορτή της Τουρκίας «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα Παιδιού», που καθιερώθηκε από τον Κεμάλ Ατατούρκ με την ευκαιρία της ίδρυσης της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, το 1920.

Στο τραγούδι που ακούγεται αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνια κάθε γωνιά της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης πατρίδας μου».

Διαβάστε επίσης:

Σκέρτσος: «Έχει γίνει debate άνω των 100 ωρών στη Βουλή» (video)

Μυλωνάκης: Θα αποκαλύψω όλη την εγκληματική οργάνωση του Βελόπουλου (Video)

Τσίπρας: Σε μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν βάζει όρους αυτός που έχει 3%, υπάρχει συμφωνημένο πρόγραμμα (videos)


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 20:42