search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:15
MENU CLOSE

Τον «χαβά» του ο Ερντογάν: Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί (Video)

30.01.2023 09:50
erdogan_new

Τη δόξα του Μωάμεθ του Πορθητή φαίνεται ότι ζήλεψε… και για προεκλογικούς λόγους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε δημόσια εμφάνισή του επέλεξε να διαβάσει ένα ποίημα όπου η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί χαρακτηρίζεται «δεύτερη άλωση».

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν. Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα», αναφέρει το ποίημα.

«Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής, δεύτερη άλωση, αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο. Ακούσατε το ποίημα και έλεγε “θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία“… Άνοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Lisa Loring: Πέθανε στα 64 η πρώτη «Wednesday Addams» (photos/videos)

Κίνα: Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών – Δεν έχουν αναφερθεί θύματα

Μπάιντεν: Παζαρεύει με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μακάρθι, την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:13