search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 15:00
MENU CLOSE

Τα στοχευμένα ακροατήρια στο επίκεντρο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ

01.05.2023 06:00
syriza_new

Με τον προεκλογικό χρόνο να πυκνώνει καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 21ης Μάϊου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την προεκλογική του εκστρατεία με ανοιχτές συγκεντρώσεις, συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, εμφανίσεις με θεματικό περιεχόμενο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ.

Με άλλα λόγια μέριμνα της ηγεσίας αυτή τη στιγμή είναι να προβληθεί το συνολικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η εξειδίκευση των επιμέρους θέσεων για στοχευμένα ακροατήρια όπως νέοιγυναίκες, κ.ά. ή ακόμα πιο ειδικά ακροατήρια οι παλιννοστούντες Έλληνες του Πόντου στους οποίους απευθύνθηκε χθες με την ομιλία του στο Μενίδι. Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα τρία σποτ τα οποία απευθύνονται στους εργαζόμενους στη Δημοσία Υγεία, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, και τους αγρότες.

Σήμερα, σειρά έχει το ευρύ ακροατήριο του κόσμου της Εργασίας, καθώς στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν συναυλία με την Τάνια Τσανακλίδου και τον Φώτη Σιώτα, στον πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα, όπου προηγουμένως θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αλέξης Τσίπρας.

Εντός αυτής της εβδομάδας, θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, με οραματικούς στόχους, που φέρει τον τίτλο «Συμβόλαιο για την αλλαγή».

Παράλληλα, με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Παρασκευή υπογραμμίστηκε η προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποτυπώσει το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, σε άξιους επαγγελματίες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, κλπ με «βαριά βιογραφικά» ή με προσφορά και καταξίωση στο χώρο τους, αξιοποιώντας αρκετά πρόσωπα και από το think tank που είχε συγκροτήσει το φθινόπωρο του 2021. Ως επί το πλείστον αποτυπώνει και την στροφή προς ένα πιο κεντρώο κοινό.

Τα «μηνύματα» του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Με αυτό το σκεπτικό στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τοποθετήθηκαν:

·       ο γιατρός, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και ερευνητής Όθωνας Ηλιόπουλος ο οποίος μάλιστα, εκπροσωπώντας τους απόδημους, τέθηκε και επικεφαλής του ψηφοδελτίου

·       η Τζένη Λειβαδάρου  (έκτη θέση) η οποία συνδυάζει χαρακτηριστικά όπως η εξειδίκευσή της στον τομέα της ενέργειας (με σπουδές στο Cambridge) και των σχετικών επενδύσεων και το ότι εκπροσωπεί την κατηγορία των ατόμων με αναπηρία

·       ο Θανάσης Τσακρής (έβδομη θέση) Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής

·       η νομικός Ζωρζέτα Λάλη  (όγδοη θέση)με μακρά θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής

·       ο επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας Στέφανος Κασσελάκης (ένατη θέση), απόδημος Έλληνας, με σπουδές στα χρηματοοικονομικά και διεθνείς επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία και με ενεργή δράση σε θέματα ισότητας αλλά και κοινωνικών δικαιωμάτων

·       η Νατάσα Ρωμανού (δωδέκατη θέση) ερευνήτρια στη Μοντελική Ωκεανογραφία και το Κλίμα της NASA, συμβεβλημένη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή κατά την συνέντευξή του στην Αναστασία Γιάμαλη (kontra Channel)  συγκρίνοντας τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά πως μπορεί κανείς να διακρίνει και να καταλάβει «ποια είναι η ποιότητα των ανθρώπων, ποια τα βαριά βιογραφικά ποιοι είναι οι πραγματικά άριστοι και όχι οι επιτηδευμένα άριστοι». Αντιθέτως, χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ φτωχό, κομματικό, ενδεικτικό του ότι «εκλείπουν οι σοβαρές προσωπικότητες που θα μπορούσαν να ταυτιστούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Πέραν της σηματοδότησης των «βαριών βιογραφικών» από Χάρβαρντ, Κολούμπια, Κέημπριτζ, κλπ, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί ότι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τα εθνικά με την παρουσία σε εκλόγιμη θέση του ναυάρχου ε.α. πρώην ΑΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη, αλλά και τα ζητήματα Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας με την παρουσία της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη «τη μοναδική γυναίκα αντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας» με ειδίκευση στα θέματα μετανάστευσης και προσφυγικού.

Η απεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ στους καλλιτέχνες που η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι στοχοποίηση η κυβέρνηση με την πολιτική τηςσηματοδοτείται με την παρουσία του ηθοποιού Όμηρου Πουλάκη, ήδη καταξιωμένου αν και νέος σε ηλικία, ενώ η απεύθυνση στους νέους σηματοδοτείται με τον Γραμματέα της νεολαίας Κωνσταντίνο Βλαχάκη.

Στο μεταξύ τρεις είναι οι γυναίκες δημοσιογράφοι, εκ των οποίων οι δύο σε εκλόγιμη θέση, η Έλενα Ακρίτα στη δεύτερη θέση και η Πόπη Τσαπανίδου στην τρίτη θέση, ενώ στην δέκατη τέταρτη θέση βρίσκεται η Δώρα Τσαμπάζη, δημοσιογράφος και σύζυγος του πρόωρα χαμένου ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη.

Τέλος, με την τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση (πέμπτος) του διευθυντή του Πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και δικηγόρου, Μιχάλη Καλογήρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στο προσκήνιο έναν από τους στενότερους συνεργάτες του προκειμένου να κατοχυρώσει ρόλο πολιτικού στελέχους, ενώ στελέχη όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, περνούν στην «αποστρατεία» όπως φαίνεται να σηματοδοτεί η παρουσία του στην τελευταία τιμητική θέση.

«Αριστεία» στην Δημόσια Υγεία 

Χθες, μιλώντας στο Μέγκα, ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για τη Δημόσια Υγεία, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ομάδα των γιατρών – επιστημόνων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υποψήφιοι, δηλαδή εκτός από τους προαναφερθέντες Όθωνα Ηλιόπουλο και τον Θανάση Τσακρή, τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα στην Α’ Θεσσαλονίκης και την Αθηνά Λινού στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας: «έχουμε στο πλευρό μας σ’ αυτή την εκλογική μάχη πολύ διακεκριμένους επιστήμονες στον χώρο της Υγείας και στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας», σχολίασε αφήνοντας παράλληλα την αιχμή ότι «άλλοι υποτίθεται μιλούσαν για αριστεία και για επιστήμη και έγραψαν την επιστήμη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους με την πορεία της πανδημίας».

Απεγκλωβίζοντας… ψηφοφόρους από τα «κάστρα»

Να σημειωθούν δύο ακόμη συμβολισμοί που φανερώνουν τη στόχευση του Αλέξη Τσίπρα σε πιο ειδικά ακροατήρια. Στην πρώτη περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του στις Σέρρες (τη μία από τις τρεις που δικαιούται) επιδιώκει να «αλώσει το κάστρο» της ΝΔ και του καραμανλισμού, κατεβαίνοντας «απέναντι» στον Κώστα Αχ. Καραμανλή «ώστε να μην ξεχαστούν τα Τέμπη», κοινώς προσδοκώντας πως θα καταφέρει να «διεμβολίσει» τον πρώην υπουργό υποδομών «μαζεύοντας» κομμάτι της δυσαρέσκειας στο πρόσωπό του μετά την πρόσφατη σιδηροδρομική τραγωδία.

Από την άλλη, με την υποψηφιότητά του στην Α΄ Πειραιά, πέραν των όσων είπε δημόσια, ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σαφώς επιχειρεί να δείξει ότι αν και… Παναθηναϊκός, μπορεί να σταθεί στην έδρα του «αντιπάλου» Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Μητσοτάκης σημαίνει αποστασία»

Εκλογές 2023: Πόλεμος δηλώσεων για τον οργισμένο ασφαλισμένο (Video)

Νίκος Ανδρουλάκης: Σε αυτές τις περιφέρειες θα είναι υποψήφιος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 15:00