search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:26
MENU CLOSE

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προπομπός για νέες συλλήψεις οι απαντήσεις που θα δώσουν στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες (Video)

02.05.2023 15:53
Giorgos Karaivaz_new

Για την πιθανότητα νέων συλλήψεων για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ προετοιμάζονται οι αρχές όσο προχωρούν οι έρευνές τους για τους υπόλοιπους υπόπτους αλλά και για τον ηθικό αυτουργό, την ώρα που πλησιάζει η στιγμή που οι δύο συλληφθέντες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Οι απαντήσεις που θα δώσουν την Τετάρτη που θα περάσουν το κατώφλι της Ευελπίδων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μπορεί να είναι προπομπός για νέες ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση, αφού δεν αποκλείεται να αποκαλύψουν δεδομένα που θα οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν τρία πρόσωπα τα οποία περιγράφονται μέσα στη δικογραφία αλλά και ένα πρόσωπο ακόμα που είναι ο υπεύθυνος του καταστήματος στην Πανόρμου, από το οποίο προμηθεύτηκαν τα τηλέφωνα οι ύποπτοι και ο ρόλος τους στην υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα ύποπτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ζητούμενο για τις ανακριτικές Αρχές είναι να δουν εάν από τις απολογίες τους θα μπορέσουν να ενώσουν λίγο περισσότερο το παζλ ώστε είτε να εκδώσουν νέα εντάλματα σύλληψης, είτε έστω να έχουν αρκετά στοιχεία στα χέρια τους για να τους καλέσουν ως υπόπτους για να δώσουν τις εξηγήσεις τους.

Ο δικαστικός λειτουργός με τις ερωτήσεις που θα θέσει, θα επικεντρωθεί κυρίως στο αν οι δύο συλληφθέντες γνώριζαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ θα τους ρωτήσει αναλυτικά για το πού βρίσκονταν στις 8 και 9 Απριλίου, δηλαδή την παραμονή αλλά και ανήμερα της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, θα τους ζητήσει να δώσουν εξηγήσεις και για την σχέση τους με τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα ερωτηθούν επίσης για τον βίο τους, για την οικονομική και επαγγελματική τους δραστηριότητα. Θα πρέπει επίσης να δώσουν εξηγήσεις για τις επαφές τους και για τον λόγο που ο ένας εκ των δύο εξαφάνισε το κινητό του την ημέρα που θα προχωρούσαν στη σύλληψή του οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛ.ΑΣ, εάν με τις απαντήσεις τους δεν πείσουν τον δικαστικό λειτουργό ή αν αποφασίσουν να μην απαντήσουν καθόλου, τότε «πρέπει να προετοιμαζόμαστε και για άλλες συλλήψεις».

Δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ: Από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ εξαφανίστηκαν 10.000 ηχογραφήσεις.

Νωρίτερα, η δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, Ροή Παυλέα, ανέφερε, μιλώντας στο Mega, πως μέσα στη δικογραφία του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ, αλλά έλειπαν 10.000.

«Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίεςπου φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον ΓιώργοΗ ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες», είπε αρχικά.

«Στη δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες. Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε στο bloko.gr. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν ‘’εγκέφαλο’’. Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές».

«Κοντά στον ηθικό αυτουργό οι Αρχές – Θέμα χρόνου οι νέες συλλήψεις»

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 υποστήριξε ότι η ΕΛΑΣ είναι κοντά στον άνθρωπο που διέταξε τη δολοφονία του δημοσιογράφου και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις για την υπόθεση.

«Το μεγάλο στοίχημα για τηνΕλληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε “στην πιάτσα” έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας», ανέφερε Στράτος Μαυροειδάκος και πρόσθεσε «Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου: Κόντρα Κούγια – μάρτυρα και νέα μήνυση για ψευδορκία σε παιδοχειρουργό (Video)

Συγκλονίζουν η σύζυγος και η μητέρα του Καραϊβάζ – «Συγχωρώ τους δολοφόνους» – «Θέλω να πάω κοντά του» (videos)

Νέα Σμύρνη: Με έξωση απειλείται το 6ο Νηπιαγωγείο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50