search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:17
MENU CLOSE

Γιατί μένει εκτός πολιτικής ατζέντας η καθημερινότητα των πολιτών

04.05.2023 06:00
ermou_new

Παρά την άποψη που εκφράζουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι το αφήγημα της ταύτισης του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη έχει κουράσει τους πολίτες, δεδομένου ότι στις περιοδείες τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι στην καθημερινότητά τους, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κινείται επάνω σε αυτή την λογική. 

Χθες από την Β’ Πειραιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε και πάλι να συνδέσει τα δύο κόμματα με αφορμή τη στάση που κράτησαν στο θέμα Κασιδιάρη, ενώ σε κάθε ευκαιρία επαναφέρει το κλείσιμο των Τραπεζών και το νέο νόμισμα «Δήμητρα». 

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ – λένε ωστόσο ότι το αφήγημα Τσίπρα – Βαρουφάκη δεν αντέχει για πολύ – καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζονται να επικεντρώνονται στο πρόγραμμα που έχουν καταθέσει δεδομένου ότι στοχεύουν στις ψήφους των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της μεσαίας τάξης.   

«Η ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, το εάν θα καταφέρουν να μπούν στις 120 δόσεις για τα χρέη τους, πως θα μπορέσουν να σώσουν τα σπίτια τους από τις Τράπεζες, και το εάν έχουν μία ικανοποιητική ιατρική περίθαλψη είναι αυτά για τα οποία ενδιαφέρονται οι περισσότεροι πολίτες», λένε οι υποψήφιοι βουλευτές. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ακόμα και κάποιοι επικοινωνιολόγοι οι οποίοι συνεργάζονται με την κυβερνητική παράταξη λένε ότι όπως αποδεικνύεται ακόμα και τα θέματα που έχει επενδύσει ιδιαίτερα επικοινωνιακά η ΝΔ όπως «η κυβέρνηση των ηττημένων» ή «της ανοχής» έχουν πολύ μικρή απήχηση στους ψηφοφόρους. 

Όλα αυτά φυσικά δεν περνούν απαρατήρητα από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι προσπαθούν να συνδυάσουν και τα θέματα που αποτελούν αχίλλειο πτέρνα για την αντιπολίτευση αλλά και την προβολή του προγράμματος της ΝΔ.

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα συνεχίζει με μεγάλη ένταση να αναδεικνύει ως κυρίαρχο διακύβευμα την εξασφάλιση σταθερότητας μέσω αυτοδύναμης κυβέρνησης και ταυτοχρόνως να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεδαφικό πρόγραμμα, το οποίο, «αν εφαρμοστεί, θα χρεοκοπήσει η χώρα»!

Ο πρωθυπουργός μάλιστα χθες σε συνέντευξή του εμφανίστηκε να επιτίθεται εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις  προγραμματικές εξαγγελίες του λέγοντας: «Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα -γιατί πρόγραμμα δεν τις λες- το πρόγραμμα μας, δεν υπερβαίνει σωρευτικά τα 8-9 δισ. ευρώ την τετραετία και περιλαμβάνει μέτρα ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν. Αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, αναπτύσσεται σε πέντε κεφάλαια -την παραγωγική, την κοινωνική, την πράσινη και ψηφιακή, τη δίκαιη και την ισχυρή Ελλάδα- και έχει έντονο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι υποσχέσεις που μοιράζει ο κ. Τσίπρας για την επόμενη τετραετία  υπερβαίνουν τα 83 δισ. ευρώ. Ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του. Τα όσα παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας σαν πρόγραμμα συνιστούν μια εξωπραγματική έκθεση ιδεών που εάν ποτέ υλοποιούνταν θα οδηγούσε σε μεγάλη αύξηση των φόρων, σε αδυναμία ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και εποπτείας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τελικά  σε νέα μνημόνια και χρεοκοπία. Με μια φράση, θα οδηγούσε δεύτερη φορά στη συμφορά».

Διαβάστε επίσης:

Tσίπρας: Τα 11 άρθρα του Οδικού χάρτη της προοδευτικής κυβέρνησης

Europe Elects: Στο 7% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023 – Κανελλόπουλος: Δηλώνει γνήσιος… κεντρώος με αρχές «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:16