search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:21
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Μητσοτάκης από το Πέραμα: Πρόκληση η περαιτέρω ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου

03.05.2023 12:26
mitsotakis_elefsina

Τα ναυπηγεία Περάματος επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Β’ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά.

Όπως έχει γράψει και το topontiki.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μεγάλη έμφαση σε περιφέρειες, όπου στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ δεν τα είχε πάει και πολύ καλά. Σημειώνεται ότι στη Β’ Πειραιά, στις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά από τη ΝΔ κατά σχεδόν 8 εκατοστιαίες μονάδες, κάτι που η κυβέρνηση επιδιώκει να ανατρέψει, εξ ου και η περιοδεία του πρωθυπουργού εκεί.

Από το ναυπηγείο «Άτλας», λοιπόν, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνησή μας έχει στηρίξει ουσιαστικά τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο της χώρας, με παρεμβάσεις οι οποίες όχι μόνο έσωσαν τα εμβληματικά ναυπηγεία της Ελευσίνας, εξυγίαναν τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, αλλά στήριξαν και τα 24 ναυπηγεία εδώ του Περάματος, τα οποία, όπως βλέπετε, σήμερα ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στις απαιτήσεις των πελατών τους. Η Ελλάδα είναι μία χώρα ταυτισμένη με τη ναυτοσύνη, τα ναυπηγεία του Περάματος έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη για την ποιότητα της εργασίας τους. Δέκα χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν συνολικά στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος».

πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι πώς θα μπορέσουμε περαιτέρω να αναπτύξουμε αυτόν τον κλάδο, να δώσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, πώς θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο της τεχνικής εξειδίκευσης. Πώς θα συνεργαστούμε με τις τεχνικές σχολές για να μπορείτε να έχετε κι εσείς τους τεχνίτες της επόμενης ημέρας, ώστε το Πέραμα το οποίο εδώ και 100 χρόνια είναι ταυτισμένο με τα ναυπηγεία του να μπορεί να εξακολουθεί να αναπτύσσεται εδώ στη Β΄ περιφέρεια του Πειραιά που έχουμε από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και αποκλιμάκωσης της ανεργίας και σε ένα βαθμό αυτό οφείλεται και σε όλη τη δουλειά την οποία προσφέρει η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη».

Σημείωσε, δε, ότι «κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τα ναυπηγεία να βλέπουμε και περισσότερα σκάφη στην ξηρά, περισσότερες καινούριες και καινοτόμες δραστηριότητες και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι εδώ τα ναυπηγεία εξυπηρετούν και τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού μας», προσθέτονγτας ότι «είμαστε εδώ ανοιχτοί για την επόμενη μέρα να δούμε πως μπορούμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο όλες σας τις δράσεις, ώστε να εξακολουθείτε να διαπρέπετε, να μεγαλώνετε και να δημιουργείτε περισσότερες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Και πάλι συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά η οποία γίνεται εδώ στο Πέραμα».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: «Είμαστε ένα κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού και όχι της συστημικής κοροϊδίας»

Κώστας Καραμανλής: Παράδειγμα πολιτικού καιροσκοπισμού η επίθεση Τσίπρα εναντίον μου

Εκλογές 2023: Η λίστα με τα κόμματα που συμμετέχουν – Ποια κόπηκαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:21