search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:26
MENU CLOSE

Σερβία: Η χειρόγραφη λίστα με τους «στόχους» του 14χρονου μακελάρη – Εξοικειωμένος με τα όπλα ο δράστης (photos/videos)

04.05.2023 09:44
servia_makeleio

Ο 14χρονος Κόστα Κ, που αιματοκύλησε το σχολείο του στο Βελιγράδι, σκοτώνοντας εννέα άτομα, φέρεται να είχε προσχεδιάσει την επίθεσή του και επέδειξε απάθεια μετά το μακελειό που προκάλεσε.

Στο σπίτι του δράστη βρέθηκε κατάλογος με τα ονόματα των μαθητών που ήθελε να σκοτώσει, όπως επίσης και της καθηγήτριας της Ιστορίας που χαροπαλεύει.

Παράλληλα, βρέθηκε και σχεδιάγραμμα του σχολείου. O δράστης επέλεξε να κάνει χθες την επίθεση επειδή η τάξη του, τη δεύτερη ώρα, είχε το μάθημα της Ιστορίας και η αίθουσα όπου γίνεται η διδασκαλία βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο.

Τα δύο όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του ανηλίκου ήταν του πατέρα του και είχαν νόμιμη άδεια. Στην επίθεση τα χρησιμοποίησε με τρεις γεμιστήρες που ήταν γεμάτοι από 15 σφαίρες ο καθένας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 14χρονου πήγαινε τον έφηβο για σκοποβολή, και έτσι ήξερε να χειρίζεται όπλα.

Ο δραστης κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία και είπε πως είναι ψυχοπαθής και πρέπει να ηρεμήσει. Ο επικεφαλής της αστυνομίας τόνισε επίσης πως ο έφηβος δήλωσε πως αγνοήθηκε από την κοινωνία στην οποία βρισκόταν, και ότι σε όλη του την κοινωνική ζωή αποκλειόταν από την επικοινωνία και το παιχνίδι, και πως αυτό τον οδήγησε να σχεδιάσει το μακελειό.

Ο 14χρονος φοιτούσε στο σχολείο οπου διέπραξε την επίθεση, όπου οι μαθητές είναι ηλικίας από έξι έως 15 ετών. Επειδή είναι ανήλικος, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις, δήλωσε η εισαγγελία του Βελιγραδίου. Οι κοινωνικές υπηρεσίες θα καθορίσουν τι θα του συμβεί.

Σε κρίσιμη κατάσταση μαθήτρια

Μια μαθήτρια, η οποία τραυματίστηκε στη χθεσινή επίθεση νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα από το όπλο του στο κεφάλι, ανακοίνωσε ο διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

“Το κορίτσι, το οποίο υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση χθες εξαιτίας τραυμάτων που φέρει στο κεφάλι…παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και νοσημεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν τη ζωή της, αλλά η γενική κατάστασή της είναι βαριά”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σίνισα Ντούτσιτς, ο εκτελών χρέη διευθυντή στο νοσοκομείο Τιρσόβα.

Μια δασκάλα και έξι μαθητές τραυματίστηκαν από την επίθεση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Τιρσόβα και στην πανεπιστημιακή κλινική της πόλης.

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Τιρσόβα δύο αγόρια που τραυματίστηκαν στην επίθεση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Ντούτσιτς.

“Γονείς τα επισκέφθηκαν, το ίδιο και ένας ψυχολόγος, βρίσκονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς τους”, σημείωσε ο ίδιος.

Το χρονικό

Ο διοικητής της αστυνομίας ανέφερε ότι ο έφηβος δράστης χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του 9 χιλιοστών και ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης άλλαξε τρεις γεμιστήρες. Περιγράφοντας την επίθεση ανέφερε ότι ο δράστης αρχικά πυροβόλησε τον φύλακα στην είσοδο του σχολείου τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τις δύο μαθήτριες που ήταν επιμελήτριες στον προθάλαμο του κτιρίου, άλλαξε γεμιστήρα και εισήλθε στην αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας και αφού πυροβόλησε την καθηγήτρια άνοιξε πυρ κατά των συμμαθητών του. Βγήκε στο προαύλιο του σχολείου όπου βρίσκονταν μαθητές μικρότερων τάξεων, άλλαξε ξανά γεμιστήρα, αλλά επενέβη η αστυνομία και τον ακινητοποίησε.

Σημειώνεται ότι κατά την ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο Βελιγράδι σκοτώθηκαν οχτώ μαθητές και ο φύλακας του κτιρίου.

Όλα τα παιδιά που δολοφονήθηκαν γεννήθηκαν μεταξύ 2009 και 2011, επτά κορίτσια και ένα αγόρι σκοτώθηκαν, ανέφερε η αστυνομία.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι εξαιρετικά σπάνιοι στη Σερβία και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Στον τελευταίο μαζικό πυροβολισμό, ένας βετεράνος του πολέμου των Βαλκανίων το 2013 σκότωσε 13 ανθρώπους σε ένα χωριό της κεντρικής Σερβίας.

Οι ειδικοί, ωστόσο, έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τον κίνδυνο που εγκυμονεί ο μεγάλος αριθμός όπλων στη χώρα μετά τους πολέμους της δεκαετίας του 1990.

Διαβάστε επίσης:

Συγκινητικό «δώρο» της Τουρκίας στο Μεξικό – Το κουτάβι που έκλεψε την παράσταση (photos/videos)

Ατλάντα: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη φονική επίθεση σε ιατρικό κέντρο (photos/video)

Γερμανία: Αποσύρει τον στρατό της από το Μάλι ως τον Μάιο του 2024

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:26