search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:05
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Ντοκιμαντέρ με άγνωστα στοιχεία για τον Κάρολο του Ηνωμένου Βασιλείου

05.05.2023 10:18
king-charles

Μορφή παγκόσμιας αναγνωσιμότητας ο διάδοχος του αγγλικού θρόνου, Κάρολος, η στέψη του οποίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, αποτελεί γεγονός μείζονος ιστορικής σημασίας για το Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Κάποια στοιχεία είναι πασίγνωστα. Ορισμένα τα μάθαμε προσφάτως μέσα από τη σειρά «Το στέμμα» («The crown») του Netflix. Άλλα παραμένουν λιγότερο γνωστά έως εντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Με ελάχιστη χρονική απόσταση από την μεγαλοπρεπή τελετή στέψης του Καρόλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο (12.00 ώρα Ελλάδας με ΕΡΤ και ΑΝΤ1 να έχουν επισήμως ανακοινώσει ειδικές τηλεοπτικές καλύψεις) η ΕΡΤ έχει προγραμματίσει το ντοκιμαντέρ «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου – Ο άνθρωπος πίσω από το στέμμα» το οποίο θα προβληθεί στις 16.00 από την ΕΡΤ1 και στις 20.00 από το ERTNews και αποτελεί ένα ψηφιδωτό της ζωής του.

Για πρώτη φορά, δημοσιοποιούνται σπάνιο φωτογραφικό υλικό και τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Καρόλου, ενώ χαρακτηριστική είναι και η αμεσότητα του λόγου, η οποία επιτυγχάνεται με τη χρήση πρωτοπρόσωπης αφήγησης, όπου δίνεται η εντύπωση πως μιλάει ο ίδιος, όμως στο τέλος αποκαλύπτεται ότι αυτό γίνεται από τετραπληγικό ηθοποιό.

Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Μπάκινγχαμ, δίνει απαντήσεις στα σημαντικότερα γεγονότα, τα οποία απασχόλησαν τη δημόσια γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και την παγκόσμια. Παρουσιάζει σημαντικά στιγμιότυπα από την παιδική ηλικία του βασιλιά, τη βασιλική εκπαίδευση που έλαβε, τα μαθητικά του χρόνια, τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα του, τις πανεπιστημιακές σπουδές του, τον ρόλο του ως πρίγκιπα της Ουαλίας,

Είναι το πρώτο και μοναδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που εστιάζει στη βασιλική οικογένεια, στον γάμο του Καρόλου με την Νταϊάνα και στα προβλήματα με τους παπαράτσι.

Οι τηλεθεατές θα έχουν μια ευκαιρία να γνωρίσουν τον Κάρολο μέσα από τους ρόλους του ως πατέρα, ως αρχηγού της Εκκλησίας, αρχηγού των Στρατιωτικών Δυνάμεων, ενώ θα πληροφορηθούν και για το έργο του οργανισμού που έχει ιδρύσει, του «Prince Trust».

Θα διαπιστώσουν επίσης τον απόηχο των ρόλων και του έργου του Βρετανού βασιλιά στην κοινωνία, μέσα από τις αφηγήσεις, τις περιγραφές και τον σχολιασμό που κάνουν δύο άτομα με ειδικές ανάγκες (τυφλή και κωφός ηθοποιοί), πρόσωπα που έχουν ευεργετηθεί από τον «Prince Trust».

Τα πρόσωπα αυτά αναφέρονται στους δύο τεράστιας απήχησης θανάτους που συγκλόνισαν τον Κάρολο: της συζύγου του, Νταϊάνα, και της μητέρας του, Ελισάβετ. Αποκαλύπτουν, επίσης, τις θέσεις του Καρόλου για το περιβάλλον και τη νεότητα.

Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται με το μήνυμα του βασιλιά για τον τρόπο με 0τον οποίο προτίθεται να κυβερνήσει.

Διαβάστε επίσης:

Χατζηνικολάου στον Παπαδάκη για debate: Οι δημοσιογράφοι δεν είναι γλάστρες (Video)

Ο «Σασμός» στην κορυφή της τηλεθέασης την Τετάρτη

Εκλογές 2023 – Debate: Τι ζήτησαν από τη Διακομματική Επιτροπή οι δημοσιογράφοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:05