search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:28
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Ηλεία: Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί τις ίδιες λέξεις με το 2014

05.05.2023 16:19
mitsotakis-ilieia-21-new

Μπορεί ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της περιοδείας του σε Ηλεία και Αχαΐα να τόνισε ότι ο ίδιος θέλει να ασχοληθεί με το μέλλον, ωστόσο, μιλώντας διαδοχικά σε Αμαλιάδα και Πύργο, δεν δίστασε να μιλήσει και για το παρόν και, ειδικά, για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «τις επόμενες 16 μέρες θέλω να μιλήσουμε μόνο για το μέλλον. Εμείς έχουμε σχέδιο. Έχουμε πρόγραμμα. Μακάρι να έχουν οι αντίπαλοί μας το θάρρος να αντιπαρατεθούμε επί προγραμματικών δεσμεύσεων. Να κοστολογήσουμε τις προτάσεις μας, να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά μπορούν να κινηθούν εντός των ορίων της οικονομίας και ποιοι ξανακάνουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που έκαναν το ’14.

Έβλεπα πάλι τον κ. Τσίπρα να παρουσιάζει το πρόγραμμά του. Και είδα ότι έλεγε ακριβώς τα ίδια. Χρησιμοποιούσε τις ίδιες λέξεις, μέχρι και την ίδια εκφορά του λόγου με την περιβόητη ομιλία στη Θεσσαλονίκη το ’14, όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο και θα καταργήσει τις αυξήσεις όλες και θα μειώσει τους φόρους και τελικά είδαμε το αποτέλεσμα».

Παράλληλα, τόνισε ότι «ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε συμπράξεις δήθεν προοδευτικών που θα παρακάμψουν την εντολή του ελληνικού λαού και θα ξαναφέρουν στο τραπέζι αυτούς οι οποίοι θέλουν να αντικαταστήσουν τα ευρώ σας με “Δήμητρες”, ο μόνος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να είναι πανίσχυρη η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου».

Σημείωσε, δε, ότι «τσακώνεται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και το τι έγινε το 1981. Τους λέω, εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται το 2023, τι γίνεται γι’ αυτά τα νέα παιδιά. Πώς θα βελτιωθούν οι μισθοί, πώς θα πέσουν οι φόροι, πώς θα έρθουν επενδύσεις, πώς θα στηριχθούν οι αγρότες, πώς θα έχουμε καλύτερα νοσοκομεία, πώς θα έχουμε καλύτερα σχολεία, αυτή είναι η ατζέντα του μέλλοντος. Ας τσακώνονται αυτοί για το παρελθόν, δεν πειράζει, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον και θα μιλάμε με έργα και όχι με λόγια».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, τόνισε ότι «είναι δέσμευσή μου να αυξήσουμε τους μισθούς κατά 25% στην επόμενη τετραετία. Να πάει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950. Γιατί εμείς πήγαμε τον κατώτατο από τα 650 στα 780. Μπορούμε να πετύχουμε και αυτό το στόχο. Και επειδή ακούω πολλά για τους συνταξιούχους και για το ΕΚΑΣ, θυμηθείτε λίγο ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ, ποιος τσάκισε τις συντάξεις. Έχει όνομα αυτή η “σφαγή” των συνταξιούχων: Γιώργος Κατρούγκαλος και Αλέξης Τσίπρας. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «το παιχνίδι θα κριθεί τελικά στην οικονομία. Μπορούμε να συντηρούμε ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους από την Ευρώπη, για να πλησιάζουμε επιτέλους την Ευρώπη; Μπορούμε. Και θα το πετύχουμε με τη δική μας κυβέρνηση, για να φτάσει επιτέλους ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, να πάει ο κατώτατος στα 950 ευρώ. Να μειώσουμε κι άλλο τους φόρους, να καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος σε ορίζοντα τετραετίας. Να μειώσουμε τα τεκμήρια, τα οποία και αυτά είναι μια πολύ άδικη μορφή φορολόγησης, η οποία πολλές φορές αδικεί την πραγματική φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών. Να μειώσουμε κι άλλο τις εργοδοτικές εισφορές».

Τέλος, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «ανεντιμότητα», λέγοντας ότι «είδα έναν νεαρό πριν ο οποίος ήταν 17 χρόνων, Β’  Λυκείου, θέλει να δώσει εξετάσεις του χρόνου. Του λέω, “πού θέλεις να πας;” Μου λέει “σε στρατιωτική σχολή”. Του λέω, “ξέρεις, κάποιοι σου τάζουν τώρα” -προσέξτε την ανεντιμότητα, τρεις εβδομάδες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις- “θα μπαίνετε όλοι χωρίς να γράφετε ουσιαστικά. Όλοι μια θέση στα πανεπιστήμια”. Όχι, φίλες και φίλοι. Όχι. Είναι ανέντιμο αυτό το οποίο κάνουν, απέναντι στα πάρα πολλά παιδιά τα οποία διαβάζουν και προσπαθούν να περάσουν στα πανεπιστήμια και στην επιβράβευση της δικής τους δουλειάς και της δικής σας ως γονείς που τα στηρίζετε».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Κρίσιμη η πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αλλιώς ο Μητσοτάκης θα κάνει «κυβέρνηση–κουρελού»

Εκλογές 2023: Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της Χρονοπούλου και η παρέμβαση Τσαμπάζη

Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης βλέπει ότι χάνει και βρίσκεται σε σύγχυση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:28