search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:58
MENU CLOSE

Οι υπουργοί που προβάρουν κοστούμια και μια ακόμα «επιτυχία» Τσακαλώτου εις… βάρος Τσίπρα

09.05.2023 06:00
tsakalotos_new

Ας κάνουμε μια ανάπαυλα σήμερα στα προεκλογικά και να πούμε δυο-τρια πράγματα που αφορούν στην αγορά, γιατί η ζωή στις μπίζνες συνεχίζεται.

Με ενισχυμένο ανταγωνισμό με τρεις δεσμευτικές προσφορές, θα προχωρήσει ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης συνολικού προϋπολογισμού 1,75 δισ. ευρώ που είναι το μεγαλύτερο έργο παραχώρησης με οδικό δίκτυο μήκους 157 χιλιομέτρων στην Κρήτη.

Για το διαγωνισμό προσφορές κατέθεσαν, η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις με την Μυτιληναίος, η AVAX με δύο γαλλικές εταιρείες, την Egis Project και το επενδυτικό fund Meridiam και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Εδώ θα γίνει μεγάλη μάχη, γιατί είναι πολύ μεγάλο και εμβληματικό έργο. Ο υφυπουργός υποδομών Γιώργος Καραγιάννης είχε πέσει πάνω στο θέμα είναι αλήθεια και με καλή συνεργασία τοπικών φορέων – Δήμοι Περιφέρεια Κρήτης- έφερε σε πέρας τον διαγωνισμό.

– Πολλά ξενοδοχεία βγαίνουν στον πλειστηριασμό μέσα στον Μάιο, αλλά προβλέπονται σε πολλά να γίνουν ανακοπές και για κάποια άλλα δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον λόγω υψηλών τιμών προσφοράς.

-Από τη μια ο Μητσοτάκης δηλώνει μεν αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά σου λέει, για να τάξω και κάνα 150αρι σε καθένα που ενηλικιώνεται μπας και πάρω καμιά ψήφο από αυτά τα κοινά και από την άλλη, ορισμένοι υπουργοί της ΝΔ μοιράζουν από μόνοι τους πληροφορίες δεξιά και αριστερά για τα υπουργεία που θα πάρουν. Παιδιά για χαλαρώστεεε!

– Δεν ξέρω αν οι εκλογές φέρουν τα πάνω κάτω στα κόμματα, αλλά στα μίντια μια φασαρία πάλι θα έχουμε μετά το καλοκαίρι. Ισχυρός επιχειρηματικός όμιλος προετοιμάζεται να κάνει πρόταση εξαγοράς του Open. Έτσι μου λένε, έτσι ακούω, αλλά επειδή το έχουμε ξαναδεί το έργο, κρατώ μικρό καλοκαιρινό καλάθι.

-Με καθυστέρηση- αφού είχε δημοσιευθεί αρχές Μαρτίου- ανακάλυψαν κείμενο των 53ών του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έλεγε κάτι ακατάληπτα περί τοπικών νομισμάτων κλπ! Και φυσικά η ΝΔ το χρησιμοποιεί καταλλήλως προεκλογικά. Προφανώς αυτή την πρόταση μπούρδα- και αυτή εμπνεύσεως Τσακαλώτου – ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν την συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα του.

-Έτερον εκάτερον, αλλά ο Τσακαλώτος και μια μικρή παρέα, πόσα θα κάνουν ακόμα μέχρι τις 21 Μαΐου για να περιορίσουν το ποσοστό του Τσίπρα;

Διαβάστε επίσης:

Οι αποστάσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και το «σωσίβιο» Ανδρουλάκη

Ο Τσίπρας που σκότωσε τον «δράκο» Βαρουφάκη και οι πονηριές των δημο(σ)κόπων

Τι δείχνουν τα γκάλοπ για τα… άκρα της ΝΔ και την κούρσα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:58