search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:15
MENU CLOSE

Qatargate: Ελεύθεροι Τζόρτζι και Ταραμπέλα – Θα κυκλοφορούν χωρίς βραχιολάκι

09.05.2023 18:48
giorgi qatargate

Ο Μαρκ Ταραμπέλα και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους από τον ανακριτή της έρευνας για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Le Soir, δεν θα είναι υποχρεωμένοι πλέον να φορούν ηλεκτρονικό βραχιόλι και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς επιτήρηση.

«Η προληπτική τους κράτηση δεν δικαιολογείται πλέον», ανέφερε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι ενέκρινε την απόφαση του ανακριτή.

Όπως είναι γνωστό οι Ταραμπέλα και ο Τζόρτζι είχαν αρχικά τεθεί υπό κράτηση με ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, πριν τεθούν υπό κατ’οίκον ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Την απελευθέρωσή τους υπό όρους αποφάσισε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενέκρινε την απόφαση αυτή.

Σε κατ’οίκον περιορισμό και με ηλεκτρονική επιτήρηση εξακολουθούν να βρίσκονται ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή από τις 14 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Σοφί Ιντ’Βελτ: Δεν επελέγησαν τυχαία οι στόχοι των υποκλοπών (Video)

ΠΑΣΟΚ για έκθεση PEGA: Αποκαλύπτει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του «επιτελικού παρακράτους»

Τσαπανίδου: «Διορίζουν στον ΟΣΕ την κόρη αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:15