search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:14
MENU CLOSE

Συνελήφθη ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζορτζ Σάντος – Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει

10.05.2023 18:27
george santos

Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζόρτζ Σάντος μετά την απαγγελία κατηγοριών από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Σάντος, αφού πρώτα αποκαλύφθηκε ότι είπε ψέματα για τις σπουδές του, την εργασία του και σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής του, τώρα κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα όπως απάτη, ξέπλυμα χρήματος, κλοπή δημόσιων πόρων και για ουσιώδεις ψευδείς δηλώσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Χάρη σε μια εκστρατεία που βασίστηκε εν μέρει σε ψεύδη, ο Τζορτζ Σάντος εξελέγη στο Κογκρέσο το περασμένο φθινόπωρο.

Υποστήριζε πως ήταν πλούσιος χρηματιστής στη Wall Street με ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και πως θεωρείτο αστέρι στο βόλεϊ στο κολέγιο. Στην πραγματικότητα δεν εργαζόταν σε μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες όπως ισχυριζόταν, δεν φοίτησε σε κάποιο κολέγιο και δυσκολευόταν οικονομικά μέχρι τη στιγμή που διεκδίκησε δημόσιο χρίσμα.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Νέας Υόρκης Τζορτζ Σάντος τέθηκε υπό έρευνα από τους εισαγγελείς του Λονγκ Άιλαντ τον Δεκέμβριο.

Ειδικά για την υποτιθέμενη εβραϊκή του καταγωγή, ο Ρεπουμπλικανικός Εβραϊκός Συνασπισμός είπε ότι ο Σάντος δεν θα είναι ευπρόσδεκτος στις μελλοντικές εκδηλώσεις της ομάδας, αφού παραπλάνησε τα μέλη της σχετικά με τους δεσμούς του με την πίστη τους.

«Μας εξαπάτησε και διαστρέβλωσε την κληρονομιά του», δήλωσε ο Ματ Μπρουκς, διευθύνων σύμβουλος του συνασπισμού. «Σε δημόσια σχόλια και σε εμάς προσωπικά, ισχυριζόταν στο παρελθόν ότι ήταν Εβραίος».

Διαβάστε επίσης:

Χάος στο Πακιστάν: Προφυλακίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, βγήκε ο στρατός στην Πουντζάμπ

ΕΚΤ: Ανοικτή η πόρτα για νέες αυξήσεις επιτοκίων λέει η Λαγκάρντ

Τεχνητή Νοημοσύνη: Προειδοποιήσεις επιστημόνων ότι συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:06