search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:27
MENU CLOSE

Οι υποκλοπές στην προεκλογική ατζέντα – Σε αμηχανία η κυβέρνηση 

12.05.2023 06:00
debate 1

Για αυτογκόλ κάνουν λόγο πολλά στελέχη της κυβέρνησης αναφερόμενα σε όσα είπε ο πρωθυπουργός στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την υπόθεση των υποκλοπών σκάνδαλο. 

Και αυτό γιατί έδωσε πάτημα στον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει ατζέντα επαναφέροντας το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη στην επικαιρότητα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ενώ παράλληλα έδωσε την αίσθηση στους κεντρώους ψηφοφόρους ότι όντως η κυβέρνηση έχει εμπλακεί στην υπόθεση αυτή.  

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε χθες να ξεκαθαρίσει την δήλωση του πρωθυπουργού περί σκανδάλων λέγοντας ότι : «Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας, όπως το συνηθίζει, να δημιουργήσει εντυπώσεις λόγω της χαμηλής απήχησης που είχαν τα μηνύματά του στο χθεσινό debate, μια μέρα μετά, ανακαλύπτει «σκάνδαλο». Αυτό που έκανε ο Πρωθυπουργός στο debate δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να αναφέρει επί λέξει τον τίτλο του περιοδικού Economist που, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Τσίπρας, κατατάσσει την Ελλάδα στη φετινή έκδοση τού «Δείκτη Δημοκρατίας», 9 θέσεις ψηλότερα σε ετήσια βάση και 14 θέσεις ψηλότερα από το 2018. O τίτλος του άρθρου είναι: Η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική βελτίωση παρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων».

Αυτό που φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η δήλωση αυτή μπορεί μελλοντικά να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ΝΔ καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αναδείξει αυτό το θέμα.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη «όσοι κριθούν ένοχοι να πάνε φυλακή» τα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου εμφανίζονται διχασμένα.  

Άλλοι υποστηρίζουν, με αυτή την δήλωση ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες για μία κυβερνητική συνεργασία  με την ΝΔ μετά τις εκλογές ενώ αντιθέτως, ενισχύεται το αφήγημα Τσίπρα περί της ανάγκης συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να εμπλέξει τον πρωθυπουργό και γι’αυτό μίλησε για τους συνεργάτες του.

«Εγώ εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι το πολιτικό σύστημα. Και δεν είμαι μόνο εγώ.  Είναι εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που δεν εμπιστεύονται στους πολιτικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Διότι είναι αδιανόητο να έχεις στο περιβάλλον σου ανθρώπους, οι οποίοι στήνουν ένα τέτοιο παρακράτος. Και μέσω της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, όπου το κόμμα σου έχει πλειοψηφία, να τους δημιουργείς μία ασπίδα, γύρω από έναν στενό σου συγγενή και δύο σημαντικούς επιχειρηματίες  που εμπορεύονταν αυτά τα spyware και τα παράνομα λογισμικά».

Από χθες πάντως, όλοι οι γαλάζιοι υποψήφιοι της ΝΔ βρίσκονται αντιμέτωποι με τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ωστόσο να έχουν πειστικά επιχειρήματα.

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Είμαι υπερήφανος για το 2015 – Από κοινού με τον Τσίπρα οι αποφάσεις που ελήφθησαν

Τσίπρας: Μηνύματα σε Ανδρουλάκη-Κουτσούμπα για τον «αρχιερέα των υποκλοπών» και τους αριστερούς

Εκλογές 2023- Κουτσούμπας: Τα καλάθια και τα pass δεν είναι πρόγραμμα φιλολαϊκής διακυβέρνησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:26