search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:57
MENU CLOSE

Debate: Προσπαθούν να μαζέψουν τα περί σκανδάλου για τις υποκλοπές

11.05.2023 16:40
skertsos-121-new

Στο φόντο της χθεσινής τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος μιλώντας για τις υποκλοπές έκανε λόγο για μία πολύ σοβαρή πολιτική υπόθεση, για την οποία έχουν εξαντληθεί όλες οι πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες και έχουν αναληφθεί οι πολιτικές ευθύνες.

Μετά τον χθεσινό χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού ως σκάνδαλο για την υπόθεση, ο κ. Σκέρτσος διευκρίνισε, ότι η αναφορά του αφορούσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα του Economist και δεν είχε πολιτικό χρωματισμό.

«Αυτό το οποίο έχω να πω σε σχέση με την αναφορά του πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι ότι αναφερόταν στο δημοσίευμα του Economist και διάβασε την συγκεκριμένη αναφορά όπου η Ελλάδα σύμφωνα με τον Economist έχει ανεβεί 14 θέσεις στο δείκτη αξιολόγησης. Επομένως η αναφορά αφορούσε το δημοσίευμα του Economist και δεν αποτελούσε κάποια αναφορά ή πολιτικό χαρακτηρισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας, όπως το συνηθίζει, να δημιουργήσει εντυπώσεις, λόγω της χαμηλής απήχησης που είχαν τα μηνύματά του στο χθεσινό debate, μια μέρα μετά, ανακαλύπτει «σκάνδαλο». Αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός στο debate δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να αναφέρει επί λέξει τον τίτλο του περιοδικού Economist που, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Τσίπρας, κατατάσσει την Ελλάδα στη φετινή έκδοση τού «Δείκτη Δημοκρατίας», 9 θέσεις ψηλότερα σε ετήσια βάση και 14 θέσεις ψηλότερα από το 2018» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘Ακης Σκέρτσος, ο οποίος επανήλθε απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«O τίτλος του άρθρου είναι: Η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική βελτίωση παρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. (Greece: a big improver despite the spyware scandal). Η αναφορά ήταν σαφής, όσο και αν προσπαθεί να τη διαστρεβλώσει ο κ. Τσίπρας» προσθέτει.

Επίσης σημειώνει ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης «στην οποία -σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα- έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Ο ίδιος επισυνάπτει το άρθρο του Economist και ολόκληρη την Έκθεση.

Νωρίτερα, ο Άκης Σκέρτσος, επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου του market pass και στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 εφ όσον «δούμε επίμονο πληθωρισμό», μετά τη σχετική χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού. Επέμεινε, δε, ότι «με βάση την καλή πορεία της Οικονομίας έχουμε αποδείξει ότι όποτε προκύπτει μέρισμα ανάπτυξης αυτό θα επιστρέφει στους πλέον ευάλωτους».

«Στα προγράμματα των άλλων» αναφέρεται ο Στουρνάρας

Σε ερώτηση για τις συστάσεις του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο κ. Στουρνάρας έχει δίκιο να ανησυχεί» και εκτίμησε ότι «αναφέρεται στα προγράμματα των άλλων κομμάτων» τονίζοντας ότι «εμείς έχουμε κάνει τη μέτρηση και το πρόγραμμα μας κοστολογείται στα 9 δις ευρώ». Προσέθεσε, δε ότι όποιο κόμμα θεωρείται υπεύθυνο πρέπει προτού ανακοινώσει το πρόγραμμα του να το κοστολογήσει.

Για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, περί ποινικών ευθυνών, ο κ. Σκέρτσος παρότρυνε τον κ. Ανδρουλάκη να είναι πιο προσεκτικός στην εκφορά του λόγου του και επεσήμανε ότι η «Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της». Για την άποψη του σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι αυτή περιείχε αρκετή ασάφεια και επανέλαβε ότι πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ υπό τους όρους, που θέτει ο αρχηγός του θα προκαλούσε επιβράδυνση στην πορεία ανάπτυξης της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Debate: Η γκλίτσα του τσοπάνη και η Παναγία γκέισα (Videos)

Εκλογές 2023 – Debate: Πολιτικό «beef» ανάμεσα σε Κουτσούμπα και Τσίπρα είδε η Ράνια Τζίμα (Video)

Τσίπρας για υποκλοπές: «Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι υπάρχει σκάνδαλο» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:57