search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:01
MENU CLOSE

Εκλογές 2023 – Debate: Η γκλίτσα του τσοπάνη και η Παναγία γκέισα (Videos)

11.05.2023 16:10
debate politikoi arxigoi atakes- new

Σε διαγωνισμό… ατάκας εξελίχθηκε το χθεσινοβραδινό debate των έξι πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και είχε διάρκεια τρεις ώρεις.

Οι πολιτικοί αρχηγοί απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε ένα αυστηρό και προκαθορισμένο πλαίσιο, το οποίο οι ίδιοι είχαν καθορίσει, μέσω της διακομματικής επιτροπής, ωστόσο δεν έλειψαν και οι ατάκες τους στην προσπάθεια να απευθυνθούν ο ένας στον άλλο χωρίς να παραβιάσουν τους κανόνες.


Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας ξύνεται στη γλίτσα του τσοπάνη με την «προοδευτική διακυβέρνηση»

Από τις χαρακτηριστικότερες φράσεις της τηλεμαχίας ήταν η περιγραφή του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος, προσπαθώντας να αντικρούσει το άνοιγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έτεινε χείρα φιλίας προς το ΚΚΕ για ενδεχόμενη συνεργασία είπε ότι «ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη».

«Να μην ξύνεται ο κ. Τσίπρας στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί το τελευταίο προεκλογικό διάστημα ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη όταν απευθύνεται στο ΚΚΕ για την προοδευτική κυβέρνηση «μούφα»» είπε χαρακτηριστικά. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ο οποίος επαναφέροντας την δέσμευσή του για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ «ξανασκεφτείτε το λοιπόν αν θα στηρίξετε κύριε Κουτσούμπα».

Η «μπηχτή» για Ανδρέα Παπανδρέου και Χαρίλαο Φλωράκη


Την τιμητική του σε ατάκες φαίνεται ότι είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος αναφέρθηκε, εμμέσως αυτή τη φορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα για τη νέα γενιά είπε πως οι νέοι δεν θα πρέπει να αναπολούν (δείχνοντας τον κ. Τσίπρα) τον Ανδρέα Παπανδρέου, ή τον Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά να μαθαίνουν από το παρελθόν και να στοχεύουν στο μέλλον. Όπως είπε, «η νέα γενιά ξέρει τι θέλει, ξέρει τι ζητάει, έχει γνώση και πείρα αρκετή, γιατί έζησαν οι μικρότεροι την πανδημία. Πρόσφατα βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα για την τραγωδία σταΤέμπη. Της λέμε να πάει να ψηφίσει. Η αποχή δεν είναι αντισυστημική ψήφος. Κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη».

Ο φίλος του Ανδρουλάκη και ο ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ που έγινε διοικητής νοσοκομείου επί Τσίπρα

Άλλο ένα περιστατικό που «έδειχνε» προς  τον Αλέξη Τσίπρα και ήταν η αποστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, απαντώντας σε προηγούμενη τοποθέτηση του προέδρου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με την πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για ανοιχτούς διαγωνισμούς για τις διοικήσεις νοσοκομείων και δημοσίων δομών.

Σε επόμενη ερώτηση ο κ. Ανδρουλάκης ενώ μιλούσε για τους νέους, άδραξε την ευκαιρία λέγοντας πως έλαβε μήνυμα από γνωστό του από τη Σαντορίνη ο οποίος του έγραφε πως χαίρεται πως ακούει τον κ. Τσίπρα να συμφωνεί με την συγκεκριμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ, καθώς με μία τέτοια εξέλιξη δεν θα είχε διοικητή νοσοκομείου στο νησί έναν ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, όπως είχε τοποθετήσει κατά τη διακυβέρνησή του ο κ. Τσίπρας.

Η Παναγία Γκέισα και Ινδιάνα από τον Κυριάκο Βελόπουλο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική, τις αμβλώσεις και την ταυτότητα φύλου, είπε πως ο ίδιος δεν έκανε το εμβόλιο γιατί ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι επιθυμεί με το σώμα του, ενώ τόνισε πως τις πολιτικές του τις καθορίζει η πίστη του στις αξίες της Ελλάδας.

Στο σημείο εκείνο δε, είπε απευθυνόμενος στον Αντώνη Σρόιτερ πως έχει μπερδέψει την πρόοδο με οτιδήποτε ξενόφερτο δείχνοντας στην κάμερα δύο εικόνες λέγοντας πως αυτές βρίσκονται στα βιβλία της γ’ δημοτικού. Σύμφωνα με τα σκίτσα, η Παναγία απεικονίζεται ως ινδιάνα και ως γκέισα, λέγοντας πως αυτό είναι διαστρέβλωση και πρόστυχο να δείχνεται σε μικρά παιδιά.

Βαρουφάκης: Να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση


Η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης είναι απαραίτητη για να αυξηθεί το ετοιμοπόλεμο των ενόπλων δυνάμεων απάντησε σχετικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε μία τοποθέτηση που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στα social media. Για να εξηγήσει δε την πρότασή του σημείωσε πως άλλες χώρες όπως η Βρετανία δεν έχουν υποχρεωτική στράτευση.

Βαρουφάκης: Δύο αυτοκίνητα τα έχουμε και κάθονται

«Δύο αυτοκίνητα τα έχουμε και κάθονται» απάντησε για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία του ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως «αν θα βοηθούσε να τα δώσουμε για ανακύκλωση, να το κάνουμε», συνέχισε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κυκλοφορεί με μηχανές.

Βαρουφάκης: Θες τη μηχανη μου; Πάνω σε αυτή θα πεθάνω

Μάλιστα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σε δήλωσή του μετά το ντιμπέιτ στην έξοδο του Ραδιομεγάρου, μιλώντας σε δημοσιογράφο του Attica Tv τόνισε χαρακτηριστικά: «Θες τη μηχανή μου; Δε υπάρχει πιθανότητα να σου δώσω τη μηχανή μου. Θα πεθάνω πάνω σε αυτή τη μηχανή».

Η ερώτηση του Σρόιτερ στον Τσίπρα και ο… ταβερνιάρης

Με ιδιαίτερο τρόπο ρώτησε ο Αντώνης Σρόιτερ τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή του. Ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μια αναλυτική κοστολόγηση, σημειώνοντας πως ακόμα και «στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος».



«Μας λέτε πως το πρόγραμμά σας είναι κοντά στα 5,5 δισ. ευρώ τον χρόνο. Θέλω να ρωτήσω πόσο δύσκολο θα ήταν να κάνετε μια πραγματικά αναλυτική κοστολόγηση μέτρο-μέτρο και να μας την παρουσιάσετε… Στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος. Υπάρχει και ο άλλος ταβερνιάρης που σου λέει ένα ποσό στο αυτί φεύγοντας, δεν σου δίνει λογαριασμό. Φαντάζομαι πως ούτε εσείς το προτιμάτε αυτό» ήταν η ερώτηση του κ. Σρόιτερ.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Τρίκαλα: Να σκεφτούν οι πολίτες ποιος πρέπει να διαχειρίζεται μια επιθετική Τουρκία

Τσίπρας για υποκλοπές: «Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι υπάρχει σκάνδαλο» (video)

Εκλογές 2023: Πλήρως απομονωμένος ο Τσίπρας, υποστηρίζει ο Σκέρτσος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48