search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:14
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητες και απαράδεκτες οι δηλώσεις Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

12.05.2023 11:01
SYRIZA_LOGO_new

Ανακοίνωση «για τις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις» εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Είναι απαράδεκτο και ανιστόρητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαξιώνει τον διαχρονικό αγώνα της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως δευτερεύον και παρωχημένο ζήτημα, δίνοντας μήνυμα παραίτησης από τη διεκδίκησή τους και μάλιστα επειδή αποτελούν “ζήτημα του παρελθόντος“» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου σε περιφερειακό κανάλι.

«Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο ξεκάθαρο πόσο η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα» συνεχίζει η Κουμουνδούρου.

«Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ως κυβέρνηση προώθησε ενεργά την ιστορική αυτή απαίτηση, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για Έκθεση-Πόρισμα Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (17/4/2019) και είναι το μόνο κόμμα που ρητά την περιέλαβε στο κυβερνητικό του πρόγραμμα (παρ. 8.1.11 του κεφαλαίου για την εξωτερική πολιτική) τονίζοντας ότι θα πρέπει να εκπονηθεί εθνική στρατηγική σε αυτήν τη βάση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναδίπλωση Σκέρτσου

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Σκέρτσος όταν ρωτήθηκε για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη από τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο απάντησε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα και το σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» ο Υπουργός Επικρατείας προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε διευκρινιστική δήλωση – αναδίπλωση στην οποία ανέφερε ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων παραμένει «ανοιχτό», υποστηρίζοντας ότι «όλες οι άλλες ερμηνείες είναι εκ του πονηρού και δεν απηχούν την πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Άκης Σκέρτσος: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις – Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Αλβανία: Προσωρινά ελεύθερος ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας – Διάβημα του ΥΠΕΞ

Τσίπρας για Μητσοτάκη: «Όσα δεν μαρτυρούσε 9 μήνες, τα μαρτύρησε όλα στο debate» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06