search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:20
MENU CLOSE

Ξεκινούν οι συνομιλίες Ελλάδας – Αλβανίας για την ΑΟΖ

12.05.2023 06:00
MITSOTAKIS_RAMA

Όλο και πιο κοντά στην έναρξη των συνομιλιών για την ΑΟΖ βρίσκονται Ελλάδα και Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε την Πέμπτη αίτημα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας να «δώσει το Οκ» για την συζήτηση. Όπως είπε ο κ. Μπεκιάι συνομιλώντας με δημοσιογράφους «η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει σύμφωνα με το Σύνταγμα της Αλβανίας και το Διεθνές Δίκαιο».

«Έχουμε ένα θέμα με την Ελλάδα. Έχω ένα αίτημα από το Υπουργείο Εξωτερικών. Ως πρόεδρος είμαι υπεύθυνος για την εφαρμογή των συνταγματικών υποχρεώσεων της χώρας», ανέφερε ο κ. Μπεκιάι.

Στόχος αυτών των συνομιλιών είναι να προχωρήσει η υπογραφή συνυποσχετικού Αθήνας – Τιράνων για την παραπομπή της διαφοράς που αφορά την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στη Χάγη. Εδώ θα φανεί αν οι τελευταίες επαφές και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τίρανα μπορεί να δώσουν ώθηση στο ζήτημα του συνυποσχετικού τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Νάντια Γιαννακοπούλου σε ρόλο… μποξέρ ξανά

Μητσοτάκης ως… Αλέφαντος στο Tik Tok: «Ντιμπέι ρε, ντιμπέι» – Βackstage video

Εκλογές 2023 – Debate: Η γκλίτσα του τσοπάνη και η Παναγία γκέισα (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14