search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:50
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: «Αγωνία του Μητσοτάκη είναι να μην αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ»

13.05.2023 23:32
androulakis_new

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην επίκλησή του στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τα Χανιά.

«Απευθύνθηκε στους φίλους του ΠΑΣΟΚ, σε όλους εσάς, λέγοντας ότι “για αλλού κινήσαμε και άλλους σας πάω”. Ποιος τα λέει αυτά; Αυτός που ξεκίνησε το 2019 ευαγγελιζόμενος ένα σύγχρονο επιτελικό κράτος και κατέληξε να προΐσταται ενός επιτελικού παρακράτους. Ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων, ο πρωταθλητής στην διαφθορά, ο πρωταθλητής των μετακλητών υπαλλήλων, που πληρώνονται από τους φόρους σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Συνεχίζοντας την σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι η «πραγματική του εμμονή και αγωνία είναι μόνο μία: να μην αναγεννηθεί η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, γιατί γνωρίζει καλά ποιος είναι ο αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζει, επίσης, καλά ότι αν δεν ήταν ο κ. Τσίπρας αξιωματική αντιπολίτευση, ήδη η κυβέρνηση του θα αποτελούσε παρελθόν υπό το βάρος των σκανδάλων των τελευταίων μηνών. Ο μόνος που τον κρατά όρθιο, είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, μια αντιπολίτευση χωρίς έρμα».

Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής και όχι ως «ένα “εύκολο” ΠΑΣΟΚ, έναν “στρατηγικό σύμμαχο”».

Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε: «Ακούω τους επικοινωνιακούς βραχίονες του κ. Τσίπρα να μιλούν για “εκβιαζόμενους” και για “πιασμένους”. Εμείς μόλις υπήρξε ηθικό ζήτημα, την επόμενη ημέρα όποιος είχε προσβάλει τον ελληνικό λαό, τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων μας. Ποιος είναι ο “πιασμένος” και ο “εκβιαζόμενος”; Είναι αυτός, που ο κολλητός του καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο αλλά αντί να τον στείλει σπίτι του, τον έχει να κοσμεί τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνολικά για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «αγωνιζόμαστε απέναντι σε δύο επικίνδυνα συστήματα εξουσίας που αντί για ενότητα και προοπτική, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια και επιλέγουν μόνο τον διχασμό και την τοξικότητα. Μην ενδώσετε στην τρομοκρατία και τον φόβο. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για να χαλάσει τα σχέδια της εγχώριας ελίτ, που θέλει ισχυρό τον Μητσοτάκη και χορηγό τον Τσίπρα. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρός λαός».

Και συνέχισε: «Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να καπηλευτούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί αυτή η παράταξη, αυτό το λαογέννητο κίνημα, είναι το παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είναι το παιδί του λαϊκισμού».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης συγκυβερνά με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Φιλελεύθερος το παίζει, αλλά τα τρία κορυφαία Υπουργεία τα έχουν τα “παιδιά” του Καρατζαφέρη. Ο κ. Τσίπρας έχει προοδευτικούς, κεντροαριστερούς στα ψηφοδέλτια του; Βρείτε μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ έναν ακροδεξιό και να τα συγκρίνουμε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η παράταξη είναι η προοδευτική δύναμη της χώρας, γιατί δεν έχει υποψήφιους, κ. Τσίπρα, ούτε Αντώναρους ούτε τα “ορφανά” του Καμμένου. Μαθήματα προοδευτισμού στο κόμμα σας, όχι στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου».

Διαβάστε επίσης:

Αλβανίδα ΥΠΕΞ προς Αθήνα: Σεβαστείτε τους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας μας

Φίλης: «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ρήξη με τα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης»

ΜέΡΑ25: Βανδαλισμοί σε εκλογικό περίπτερο στην Κέρκυρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:49